Kaip praneša „La Nazione“, teismo medicinos ekspertai palaikų autopsiją atliks anksčiausiai penktadienį.

Pažymima, kad skrodimas bus patikėtas ne vietos specialistams. Be to, ruošiamasi detaliai tikrinti „San Luca“ ligoninės medicininius išrašus. Pastarojoje L. Rumšas lankėsi pirmadienį – likus parai iki mirties. Tuomet blogai pasijutęs dviratininkas skundėsi dusuliu, pranešama, kad jis buvo nualpęs.

Lydimas savo brolio Raimondo Rumšo jaunesniojo, vaikinas pirmadienį nuvyko į Toskanoje esančio Lukos miesto ligoninę, bet jį ištyrę gydytojai nenustatė jokių sveikatos problemų.

Formalų L. Rumšo mirties tyrimą pradėjęs prokuroras Salvatore Giannino jį patikėjo specialiam policijos detektyvų padaliniui. „La Nazione“ rašo, kad pastarieji vertins ir „San Luca“ ligoninės priimamajame budėjusių medikų veiksmus, aiškindamiesi, ar gydytojai deramai atliko savo pareigas.

Primename, kad lietuvis buvo rastas sukniubęs savo namų virtuvėje antradienio rytą. Brolį radęs R. Rumšas iškvietė greitąją pagalbą, bet visi bandymai gaivinti sportininką buvo bevaisiai.

„La Nazione“ taip pat pažymi, kad Italijoje po staigios L. Rumšo mirties kilo spekuliacijos apie tai, kad sportininko širdis neatlaikė dėl draudžiamų medicininių preparatų perdozavimo, tačiau „Altopack-Eppela Coppi“ komandos vadovas Luca Franceschi šnekas apie galimą dopingo vartojimą pavadino „drabstymu purvais“.

Lietuvos jaunimo čempionas L. Rumšas sėkmingai žengė savo tėvo, buvusio dviratininko Raimondo Rumšo pėdomis, gynė įvairaus amžiaus šalies rinktinių garbę.

„Altopack-Eppela Coppi“ mėgėjų komandai atstovavęs dviratininkas balandžio 17 dieną Italijoje iškovojo trečią vietą 55-ą kartą surengtose jaunimo (iki 23-ejų metų) lenktynėse „Gran Premio Sportivi Poggio alla Cavalla“.

Prieš mirtį L. Rumšas tris dienas iš eilės startavo varžybose. Dar vienas startas jo laukė pirmadienį, bet sportininkas nusprendė pasitraukti dėl prastos savijautos.

Lino tėvas R. Rumšas yra 2002 metų labiausiai prestižinių daugiadienių lenktynių „Tour de France“ trečios vietos laimėtojas. Su žmona Edita jie gyvena Italijoje ir augina dar dvi atžalas – dukterį Rasą bei sūnų Renatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)