M. Griškoniui – vienu varžovu mažiau

Tituluočiausias Lietuvos rinktinės narys – jau 9-ajame Europos čempionate startuosiantis vienvietininkas Mindaugas Griškonis. 29-erių sportininkas yra tris kartus tapęs Europos čempionu (2009 m. Breste, 2011 m. Plodvive ir 2012 m. Varezėje), turi iškovojęs po vieną sidabro (2006 m. Poznanėje) ir bronzos (2014 m. Belgrade) medalį.

M. Griškonio rungties neabejotinas favoritas – praėjusių metų pasaulio ir Europos čempionas Ondrejus Synekas iš Čekijos. Prie pajėgiausiųjų galime priskirti ir olandą Roelį Braasą, kroatą Damirą Martiną, Azerbaidžanui atstovaujantį bulgarą Aleksandrą Aleksandrovą ir, žinoma, M. Griškonį.

Tuo metu į dvivietę persėdo vienas stipriausių pastarojo dešimtmečio vienvietininkų Marcelis Hackeris, tad vienu tikrai stipriu irkluotoju rungtyje mažiau.

Vienvietininkų varžybose iš viso dalyvaus 20 sportininkų, atrankos varžybos penktadienį prasidės 13 val. Lietuvos laiku.

Merginų siekis – susigrąžinti šlovę

Kaip įprasta, daug tikimąsi iš moterų dvivietės įgulos – Mildo Valčiukaitės ir Donatos Vištartaitės. Jos yra 2013 metų Europos čempionės ir praėjusių metų vicečempionės.

Šiemet Lietuvos merginų rungtyje (W2x) į kovą grįžta nuo Londono olimpinių žaidynių niekur nestartavusi britė Katherine Grainger. 39 metų sportininkė po iškovoto aukso medalio Londone buvo nusprendusi nebeirkluoti, tačiau grįžo į sportą. Jos porininkė bus Vicky Thornley.

Rungties favoritėmis galima laikyti šeimininkes iš Lenkijos – Magdaleną Fularczyk ir Nataliją Madaj. Jos praėjusiais metais Europos čempionate aplenkė titulą gynusias lietuves. Pajėgios yra ir Baltarusijos, Ukrainos įgulos.

Merginų porinių dviviečių varžybose iš viso dalyvaus 15 įgulų, atrankos varžybos penktadienį prasidės 12:10 val. Lietuvos laiku.

Keturvietę sustiprino R. Maščinskas

Prieš pat pasaulio čempionatą Sauliui Ritteriui prireikus operacijos į naujai formuojamą vyrų porinio irklo keturvietę persėdo praėjusių metų Europos čempionas Rolandas Maščinskas.

Praėjusiais metais šioje valtyje vietoj R. Maščinsko varžėsi Andrius Lapatiukas ir įgula Europos čempionate užėmė 8-ąją vietą. Šiemet R. Maščinsko, Aurimo Adomavičiaus, Dominyko Jančionio ir Vytauto Lapatiuko ketvertui keliami aukštesni tikslai ir galima tikėtis, kad vaikinai pasieks A finalą.

Lietuvių vyrų valtis jau atrankos plaukime susitiks su pasaulio čempionais ukrainiečiais. Stipri šioje rungtyje ir planetos vicečempionų britų valtis, kurios įgula nuo praėjusių metų kiek pasikeitė.

Vyrų porinių keturviečių varžybose iš viso dalyvaus 11 įgulų, atrankos varžybos penktadienį prasidės 13:50 val. Lietuvos laiku.

Vyrų dvivietės garbę gins debiutuojantys Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis

S. Ritterio ir R. Maščinsko ekipažą šiemet Europos pirmenybėse keičia Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis. Nors vaikinai kartu treniruojasi tik tris savaites, tačiau svajoja apie A finalą ir patekimą tarp šešių stipriausių senojo žemyno komandų.

Varžybose nedalyvauja stipriausia praėjusių metų įgula iš Kroatijos – broliai Valentas ir Martinas Sinkovicai. Nebus čia ir planetos vicečempionų iš Italijos, tačiau daug tikisi vokiečiai su minėtu M. Hackeriu priešakyje.

Vyrų porinių dviviečių varžybose iš viso dalyvaus 20 įgulų, atrankos varžybos penktadienį prasidės 12 val. Lietuvos laiku.

L. Šaltytei – šeštasis čempionatas

Stipriausiai šalies vienvietininkei Linai Šaltytei tai jau šeštasis startas Europos čempionate. Profesinę karjerą su sportu derinanti 28-erių irkluotoja pernai Belgrade pasiekė geriausią karjeros rezultatą Senojo žemyno pirmenybėse – užėmė septintąją vietą.

Čempionate startuoja ne visos stipriausios atletės, tačiau praėjusių metų čempionė Mirka Knapkova iš Čekijos čia yra. Startuoja ir ne pirmus metus tarp pajėgiausių patenkanti airė Sanita Puspure, tačiau nėra pernai tarp lyderių buvusios rusės Julijos Levinos bei austrės Magdalenos Lobnig.

Moterų vienvietininkių varžybose iš viso dalyvaus 11 sportininkių, atrankos varžybos penktadienį prasidės 14:10 val. Lietuvos laiku.

Pirmasis S. Petrikaitės bandymas

Jauniausia Lietuvos rinktinės narė – 19-metė Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių dalyvė Sonata Petrikaitė. Merginai – tai pirmasis startas suaugusiųjų varžybose, ji startuoja moterų vienviečių lengvasvorių rungtyje. Šioje rungtyje sportininkė gali sverti ne daugiau 59 kilogramų.

Tai – neolimpinė rungtis, tad čia daug pasikeitimų ir eksperimentų. Olimpinėse žaidynėse dalyvauja lengvasvoriai dvivietininkai, tad metai prieš žaidynes būna įvairiausių eksperimentų.

Pati S. Petrikaitė sakė, kad būtų labai laiminga, jei Europos čempionate sugebėtų pasiekti stipriausiųjų aštuntuką.

Moterų lengvo svorio vienvietininkių varžybose iš viso dalyvaus 13 sportininkių, atrankos varžybos penktadienį prasidės 10:45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją