Lapkričio 11 d.

Alytaus „Almeida-Stronglasas“ - Vilniaus HC „Vilnius“, Sporto rūmai 19.00 val.

Praėjusiame ture nugalėjęs „Šviesą“, šį kartą HC „Vilniaus“ klubas susigrums teoriškai sudėtingesnėse rungtynėse. Varžovas stipresnis, o ir žaisti teks išvykoje. Tačiau pastaruoju metu neblogai atrodantys vilniečiai kiek anksčiau vos nenuskriaudė Kauno „Granito“, tad potencialo laimėti prieš Alytaus rankininkus jie turi. Pastarieji, savo ruožtu, šiemet žygiuoja be pralaimėjimų, tad jei nepavyks įveikti vilniečių, galės kaltinti tik patys save. Juolab, kad prie ekipos prisijungė Tadas Stankevičius. Be jokios abejonės, tai turėtų būti įdomiausios turo rungtynės, kuriose greičiausiai susirinks ir daugiausiai žiūrovų.

Prognozė: 60-10-30

Klaipėdos „Dragūnas“ - Varėnos „Ūla“, „Neptūno“ sporto salė 18.00 val.

Klaipėdos „Dragūnas“ yra dar viena ekipa šiemet žygiuojanti be pralaimėjimų. Dvikovose su silpnesnėmis lygos ekipomis klaipėdiečiai vargo neturėdavo ir savo varžovus triuškindavo. Tai nėra geras ženklas Varėnos ekipai. Vis tik autsaiderių statusas šiose rungtynėse gali suteikti galimybę „pasistumdyti“ su „Dragūnu“ ir galbūt įkasti favoritams. Nors tenka pripažinti, tokia tikimybė yra labai maža.

Prognozė: 80-10-10

Utenos HC „Utena“ - Kauno „Granitas-Gaja-Karys“, Daugiafunkcinis sporto kompleksas 19.00 val.

Dar vienerios rungtynės, kuriose aiškus favoritas. Šį kartą tai svečiuose žaisiantis Kauno „Granitas–Gaja–Karys“. Praėjusio turo centrinėje dvikovoje pralaimėję „Dragūnui“, kauniečiai sieks vėl grįžti į pergalių kelią. Varžovas tam parankus. Utenos komandai reikia tikėtis, kad namų sienos padės kautis su kol kas kiek buksuojančiais vienais iš čempionato favoritų. Tačiau nepanašu, kad visose pozicijose pranašesni atrodantys kauniečiai sugebėtų prarasti taškų Utenoje.

Prognozė: 20-10-70

Lapkričio 14 d.

Vilniaus VHC „Šviesa“ – Panevėžio HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“, LEU 15.00 val.

Pastaroji panevėžiečių išvyka į Vilnių baigėsi pergale prieš kitą sostinės ekipą ir kol kas didžiausia šio sezono staigmena. Šį kartą bus siekiama įveikti panašaus pajėgumo „Šviesos“ ekipą. Abi ekipos yra iškovojusios po tris pergales ir patyrusios po du pralaimėjimus. Favoritais reiktų laikyti „Šviesos“ rankininkus su kol kas niekaip nesustabdomu Valdu Drabavičiumi, tačiau panevėžiečiai šansų pateikti dar vieną staigmeną turi, juolab, kad šiuo metu ekipa yra iškovojusi tris pergales iš eilės ir stengsis tą seriją pratęsti.

Prognozė: 60-15-25

Pasvalio „Kurana-SM“ - Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“, Sporto rūmai 13.00 val.

Lentelės apatinėje dalyje esančių komandų dvikova žada dar vieną intriguojantį mūšį. Pasvaliečiai, pertraukos Lietuvos rankinio čempionate metu sustiprino savo sudėtį. Tiesa, atvyko ne nauji rankininkai, o rėmėjai. Komandą remti pradėjo Pasvalyje įsikūrusi UAB „Kurana“. Tad emocinis postūmis turėtų jaustis šeimininkų žaidime, juolab, kad ir šiauliečiai nėra neįveikiamas varžovas. Šiauliečiai turi savo planų. Jiems tai taip pat labai svarbios rungtynės kovojant dėl patekimo į atkrintamas kovas. Pergalė Pasvalyje jiems leistų jaustis kiek komfortiškiau ir aplenkti savo artimiausius varžovu turnyro lentelėje. Visa tai su sąlyga, kad pastarieji nepateiks staigmenų. Pakankamai panašaus pajėgumo varžovų dvikova turėtų padovanoti nuožmią kovą iki paskutinių minučių.

Prognozė: 35-10-55

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją