„Tai labai graži iniciatyva, kurioje nusprendėme sudalyvauti. Esame sportuojančios, aktyvios, be to, nors mėgstame bėgioti, dar niekada nedalyvavome jokiame bėgime, tad norėjosi save išmėginti“, - sakė G. Stonkutė.

Nors visos dalyvės bėgs 5 km distanciją, į artėjančias varžybas „Lietuvos ryto“ pažiūrėjo atsakingai ir surengė keletą treniruočių Vilniaus Vingio parke.

G. Stonkutę vasarą bent keletą kartų per savaitę galite pamatyti bėgiojančia Vilniaus parkuose ar senamiesčio gatvelėmis.

„Man tai atsipalaidavimas nuo visų rūpesčių ir neigiamų minčių. Bėgimas, palyginti su šokiais ir sporto sale, labai skiriasi. Buvimas gryname ore, aplinka, kuri nuolat keičiasi, labai teigiamai veikia ir padeda pasikrauti energijos ir minčių naujiems darbams. Be to, nuolat bėgiojant jauti kaip keičiasi ir fiziškai stiprėja kūnas“, - sakė šokėja.

Tuo tarpu K. Usevičiūtė bėgimo batelius aunasi labai retai, todėl dalyvavimą šeštadienį vyksiančiame bėgime mergina vadina iššūkiu.

„Norėjau pamėginti kažką naujo, įveikti save. Jeigu gerai seksis, gal imsiu bėgioti dažniau, dalyvauti kituose bėgimuose. Tačiau, nors aktyviai nebėgioju, manau, kad man nebus taip sunku, nes vis tiek kiekvieną dieną treniruojuosi, gaunu gana didelį fizinį krūvį. Sportuojant gerėja ne tik fizinė savijauta. Sportas leidžia pailsėti nuo kasdienių problemų, pabūti su savimi. Bėgimas tam ypač tinka, mat dažniausiai bėgiojame vieni. Sportas yra tarsi meditacija“, - sakė K. Usevičiūtė.

Šeštadienį prie Baltojo tilto Vilniuje vyksiančio Moterų bėgimo tikslas yra krūties vėžio prevencija.

Renginio metu kvalifikuoti Nacionalinio vėžio instituto specialistai moteris konsultuos apie krūties vėžio prevenciją, mokys kaip pasitikrinti pačiai, kaip dažnai tai daryti ir kur kreiptis atsiradus įtarimams. Registracijos metu rinktos lėšos bus skirtos echoskopo aparatui įsigyti. Ši priemonė padeda nustatyti ankstyvąją vėžio stadiją.

„Šis tikslas paskatino ir mus prisijungti. Jaučiamės atsakingos, todėl norime paskatinti ir kitas merginas bei moteris rūpintis savimi, mylėti ir nepamiršti savęs“, - sakė G. Stonkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)