Sėkmingai antrą kėlinį pradėję lietuviai iki mačo pabaigos likus žaisti 10 minučių pirmavo 20:19, tačiau tada pralaimėjo atkarpą net 1:7 ir atsisveikino su viltimis išsivežti bent tašką.

Lietuvos komandą į priekį vedė Benas Petreikis, pelnęs 6 įvarčius. 5-is pridėjo Skirmantas Plėta, po 3-is – Valdotas Grosas ir Jonas Truchanovičius.

Tuo metu varžovų gretose nesulaikomas buvo Nikola Prce'as, pasižymėjęs net 9 kartus.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas: „Manau, kad pralaimėjimą lėmė patirties trūkumas. Sugebėjome perlaužti rungtynių eigą, tačiau vėliau žaidėjams ant pečių krito atsakomybės našta, jie pradėjo jaudintis, neįmetė nuo 6 m ir panašiai. Jei turėtume daugiau panašios patirties, to turbūt nebūtų įvykę. Taip pat lemiamomis akimirkomis, kai galėjome perlaužti rungtynių eigą, buvo keli mums nepalankūs teisėjų švilpukai.

Reikia nuryti tą pralaimėjimo kartėlį ir bandyti žengti toliau. Nemanau, kad namuose su bosniais bus lengviau. Pirmose rungtynėse jie mūsų tikriausiai neįvertino ir galėjome tuo pasinaudoti. Visgi namuose būtina siekti tik pergalės. Tą bandysime ir daryti. Laukia sunki kova.

Bosnijoje ir Hercegovinoje sporto arena buvo sausakimša žiūrovų – rungtynes stebėjo per 2000 rankinio aistruolių. Ar tai mus paveikė? Nemanau, buvo gera atmosfera, smagu žaisti sausakimšoje arenoje. Žinoma, daug smagiau žaisti tarp savų sirgalių. Norėtųsi, kad mus Lietuvoje gausiai palaikytų savi sirgaliai. Kviečiame visus sekmadienį į Kauno sporto halę.“

Sekmadienį, gegužės 3-iąją, 17 val. lietuviai su bosniais kovos Kauno sporto halėje.

Primename, kad pieš tai mūsiškiai 21:31 svečiuose neatsilaikė prieš dukart Europos čempionę Danijai ir savo aikštėje 28:30 nusileido Baltarusijai.

Kitose II grupės rungtynėse ketvirtadienį danai išvykoje 36:27 (17:12) pranoko baltarusius ir iškovojo šeštą tašką iš tiek pat galimų.

II atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Danija330092:716
2.Bosnija ir Hercegovina311174:733
3.Baltarusija311182:892
4.Lietuva300373:870

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)