Dar nespėjęs kaip reikiant pasidžiaugti išsvajotu trofėjumi E. Hallas „Instagram“ paskyroje paskelbė, kad nesirengia ginti pasaulio čempiono vardo ir šiose varžybose daugiau nedalyvaus.

„Galiu pasakyti, kad baigiu savo pasirodymus planetos pirmenybėse – čia buvo mano atsisveikinimas“, – rašė jis dėkodamas visiems rėmėjams, draugams, šeimai ir žadėjo iš galiūnų sporto visiškai nepasitraukti.

E. Hallas tapo pirmuoju Didžiosios Britanijos atstovu, po 24 metų pertraukos laimėjusiu pasaulio galiūnų čempionatą. 1993 metais šiose varžybose triumfavo jo tautietis Gary Tayloras.

Kartu tai ir pirmas kartas nuo 2009 metų, kai šias pirmenybes laimi kažkas kitas nei amerikietis Brianas Shaw ar Žydrūnas Savickas. Abiejų legendinių galiūnų sąskaitoje yra po 4 pergales planetos pirmenybėse.

Šeštą kartą iš eilės ant prizininkų pakylos pasaulio čempionate užkopiantis H. Bjornssonas paskelbus nugalėtoją pareiškė, kad buvo akiplėšiškai teisėjų apvogtas. Islandijos milžinas turėjo galvoje Vikingų spaudimo rungtyje neįskaityto paskutinio jo pakėlimo.

„Šį savaitgalį buvau apvogtas. Mano mylimo sporto vertinimo kriterijai kelia abejonių“, – rašė jis socialiniame tinkle „Instagram“ ir palydėjo akmenine veido išraiška. Tiesa, vėliau šis įrašas buvo ištrintas, o kitame parašas jau buvo kitoks.

„Išties didžiuojuosi savo pastangomis Vikingų spaudimo rungtyje. 15 kartų išspaudžiau svorį, tačiau paskutinio mano bandymo teisėjai neįskaitė. Tuomet vienu tašku būčiau baigęs aukščiau nei Eddie Hallas. Žinau, tai tik taškas, bet kartais taškas gali visiškai pakeisti žaidimą“, – rašė H. Bjornssonas.

E. Hallo vadybininkas Mo Chaudry britų spaudoje davė komentarą, kad yra maloniai šokiruotas ir didžiuojasi Eddie istorine pergale.

„Eddie svajojo apie tai penkis ar šešis pastaruosius metus. Nepaisydamas pinigų trūkumo jis negailėdamas savęs treniravosi ir svajonė išsipildė“, – sakė jis.

Unleash The Beast! Eddie Hall, @eddie_hall_strong, during the Bullion Toss in Gaborone, Botswana. #WSM

A post shared by The World's Strongest Man (@theworldsstrongestman) on May 23, 2017 at 2:23am PDT

Nepasisekė mūsų šalies galiūnui Ž. Savickui,finale likusiam devintoje vietoje. Daugiau nei pusę metų jis gydėsi traumą ir į Botsvaną išvyko nepasiruošęs visu 100 proc., labiau vedamas patriotinių jausmų ir noro atstovauti Lietuvai nei galimybių.

Galutinė 2017 metų pasaulio galiūnų čempionato rikiuotė:
(vieta, galiūnas, šalis, taškai)

1. Eddie Hallas D. Britanija 51
2. Hafthoras Bjornssonas Islandija 50
3. Brianas Shaw JAV 49
4. Martins Licis JAV 35,5
5. Jean-Francoisas Caronas Kanada 29,5
6. Mateuszas Kieliszkowskis Lenkija 25,5
7. Laurenceas Shahlaei D. Britanija 23
8. Konstantine'as Janashia Gruzija 19
9. Zydrunas Savickas Lietuva 18
10. Nickas Bestas JAV 9,5

Gera žinia – Ž. Savickas neketina savo karjeros baigti tokia žema nata. Dar prieš išvykdamas į Botsvaną jis kalbėjo, kad dalyvaus pasaulio čempionate ir kitais metais, jei nepasisektų šiais. Atrodo, tai liudija ir įrašas jo „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)