MTB dviračių maratonų taurę šiemet apjungė 5 etapai nuo gegužės iki rugsėjo – Druskininkuose, Vilniuje, Molėtuose, Ignalinoje ir Anykščiuose, kuriuose profesionalų grupės dalyviai nuvažiavo net po 335 kilometrus.

„Šie metai buvo mano augimo metai. Svarbiausia, kad po pirmųjų trijų etapų nenuleidau rankų ir kovojau iki galo. Ignalinoje pasisekė, o Anykščiuose svarbiausia buvo aplenkti Martyną. Komandos nariai visą laiką sakė, kokiu atstumu lenkiu jį, todėl įtampos pernelyg nejutau“, - sakė naujasis čempionas.

Anykščių etape pirmą vietą užėmė Andrejus Dolgovas, finiše maždaug sekunde aplenkęs Eimantą Gudiškį. Pirmąkart šį sezoną laimėjęs A. Dolgovas bendroje įskaitoje liko šeštas, Eimantas Gudiškis į pirmą dvidešimtuką nepateko. Jau minėtas M. Utkinas bendroje įskaitoje užėmė antrą vietą, Domas Manikas – trečią.

Moterų grupėje antrus metus iš eilės čempione tapo Anykščių etapą praleidusi Tatjana Kaliakina. Per pirmus keturis etapus jos surinkta didžiulė persvara prieš artimiausias priešininkes užtikrintai jai leido džiaugtis nugalėtojos titulu. Vicečempione tapo kaunietė Gabrielė Gelgotaitė, o bronzine prizininke – vilnietė Kristina Noreikienė

Komandų įskaitoje triumfavo Vilniaus „TopTeam“ klubas, o MAXI įskaitoje nepralenkiama buvo Kauno „Dviratai – Thermowave“ komanda.
Sezoną vainikavo įspūdingo dviračio „Stevens“ loterija, kurios nugalėtoju tapo Laurynas Ramanauskas.

„Visada smagu sezoną baigti aukšta nata. Pagal tai, kiek šiais metais dalyvių surinkome, manau, kad mums pavyko. Anykščiai, kaip visada, priima puikiai pasiruošę, dalyviams trasa patinka, tad galiu žarstyti tik komplimentus.

Kalbant apie visą sezoną, tai šiemet išdalinome daugiau nei 500 lojalumo medalių – tai reiškia, kad daugiau nei 500 dalyvių dalyvavo visuose penkiuose čempionato etapuose, viso mūsų organizuojamuose maratonuose startavo per 3000 įvairaus amžiaus dalyvių. Norėčiau padėkoti visiems dalyviams ir priminti, kad iki kito etapo liko tik aštuoni mėnesiai“, - sakė maratonų taurės organizatorius Arūnas Daugirdas.

Lietuvos dviračių maratonų taurės bendros įkaitos nugalėtojai:

Vyrai:

1. Šarūnas Pacevičius, Kaunas
2. Martynas Utkinas, Vilnius
3. Domas Manikas, Panevėžys

Moterys:

1. Tatjana Kaliakina, Vilnius
2. Gabrielė Gelgotaitė, Kazlų Rūda
3. Kristina Noreikienė, Vilnius

Komandų MAXI įskaita:

1. Dviratai-Thermowave, Kaunas
2. Instinktas-Vilimeksas, Vilnius
3. DRYM TYM, Kaunas

Komandų TOP įskaita:

1. Top Team, Vilnius
2. MTBCC team, Vilnius
3. Velomanija – Niskama, Kaunas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)