Londone vykusiose „Londono žiemos plaukimo varžybose 2015“ šiaulietė trijose plaukimo rungtyse tapo čempione, o vienoje jų net pagerino Šiaulių miesto rekordą.

Aštuoniolikmetė Eva Gliožerytė, 50 m plaukdama laisvu stiliumi, iš gausiai susirinkusių 140 dalyvių atplaukė pirma, per 25,95 sekundės, ir laimėjo aukso medalį.

100 m nuotolį laisvu stiliumi ji įveikė per 56,86 sekundės ir tapo nugalėtoja. Rungtyje varžėsi 89 dalyvės.

100 m plaukimo nugara rungtyje dalyvavo per 100 plaukikių. Visas varžoves nugalėjusi šiaulietė finišavo per 1 min ir 2,4 sekundės. Tai buvo ne tik geriausias varžybų rezultatas, tačiau pagerintas ir Šiaulių miesto 100 m plaukimo rekordas.

Šie pasiekimai Londone ypatingai nudžiugino Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ vadovą Valerijų Belovą ir plaukikės trenerį Robertą Šuipį.

Lietuvos plaukimo čempionė E. Gliožerytė pastaruoju metu geresnių rezultatų pasiekti negalėjo dėl iškilusių sveikatos problemų. Dabar sportininkė vėl demonstruoja puikią sportinę formą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)