„Šie metai parodys, ko siekiau ketverius metus ir ko esu vertas.

Dabar sausio viduryje rengiuosi vykti treniruotis į aukštikalnes Ispanijoje, kur būsiu 16 dienų. Lauks ne tiktai sunkus darbas, bet gal surasiu ir kažkiek laiko poilsiui, nes tarp švenčių apie tą akimirką galėjau tiktai pasvajoti. Dar prieš porą metų su treneriu Žilvinu Ovsiuku viską susidėliojome, žinau, kas manęs laukia iki olimpinių žaidynių“, - sako G. Titenis.

Anykštėnas kalnus renkasi ne atsitiktinai, nes jie sportininką gerai veikia. „Kai nusileidžiu nuo kalnų, mane užplūsta didelė energija. Aukštikalnėse treniruočių stovyklą rengiame jau ketvirtus metus“, - sako G. Titenis.

Pasak sportininko, 2011 metai jam buvo sėkmingi. Per pasaulio čempionatą jis užėmė dvi šeštas vietas, o Universiadoje laimėjo du aukso medalius.

„Manau, kad tai nėra blogai, juolab kad metai buvo ikiolimpiniai, ne tokie svarbūs. Jeigu ir per Londono olimpines žaidynes užimčiau dvi šeštas vietas, tikrai būčiau patenkintas. Per plaukimo varžybas patekti į finalą – gana garbinga. Per praėjusias olimpines žaidynes Pekine rungtyniavau pusfinalyje, o dabar norisi pasirodyti geriau“, - neslepia anykštėnas.

Praėjusiais metais G. Titeniui daug emocijų sukėlė pirmą kartą surengtas Europos ir JAV plaukimo rinktinių mačas „Duel in the Pool“, kur jis atstovavo Europos rinktinei. Giedrius 100 m distancijoje krūtine užėmė penktą vietą, o estafetėje buvo šeštas. Anykštėnas pripažįsta, kad tai buvo labai šaunus renginys.

„Tas mačas vyko po Europos čempionato, mano sportinė forma jau nebuvo gera, bet, manau, gėdos Europai nepadariau. Buvo labai smagu dalyvauti tokiame renginyje, varžybos buvo gražiai suorganizuotos, visi buvome puikios nuotaikos. Kiekvienoje distancijoje rungtyniavo po šešis septynis plaukikus, kurie visi - labai aukšto profesionalaus meistriškumo. Amerikiečiai viską apmokėjo, šiemet irgi kažkas vyks panašaus, tik neaišku, ką jie iškvies į dvikovą“, - mačą prisiminė G. Titenis.

Šiemet žiemą, vasario ar kovo pradžioje jis galvoja dalyvauti atvirame D. Britanijos čempionate, kuris vyks olimpiniame baseine.

„Tada ir bus mano pirma pažintis su šiuo baseinu, kuriame vėliau plaukikai kovos dėl olimpinių medalių“, - sako G. Titenis.

2011 metų geriausiųjų Lietuvos sportininkų dešimtuke anykštėnas užėmė penktą vietą (2009-ais buvo trečias) ir ja liko labai patenkintas.

„Daug sportininkų nusipelnė būti aukščiau už mane, tarkime, po manęs liko netgi Europos irklavimo čempionas Mindaugas Griškonis. Laimėtas aukso medalis Europos čempionate, o jis - tiktai šeštas“, - pastebėjo plaukikas.

Anykštėnas geriausiuoju metų sportininkų būtų išrinkęs arba Laurą Asadauskaitė, arba M. Griškonį. Aukso medalį Europos čempionate tituluotas plaukikas vertina aukščiau nei per pasaulio čempionatą laimėtą sidabrą.