Nugalėtojus pasveikino ir apdovanojo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Jiems buvo įteikta pereinamoji taurė bei specialus prizas – trijų parų viešnagė Estijoje, apsilankant trijuose skirtinguose golfo aikštynuose – „Estonian Golf & Country Club“, „Niitvälja Golf Club“ ir „White Beach Golf Club“.

Turnyras buvo surengtas siekiant paminėti golfo grįžimą į olimpinių žaidynių programą. Jame varžėsi tiek patyrę golfo žaidėjai, tiek pradedantieji šio žaidimo mėgėjai. Turnyras bus rengiamas kasmet.

„Tikiuosi, kad po sugrįžimo į olimpinę šeimą šis žaidimas paskatins sportuoti dar daugiau žmonių. Su organizatoriais aptarėme, kad ateityje į turnyrą pakviesime ir golfą žaidžiančius kolegas iš kitų tautinių olimpinių komitetų“, – sako D. Gudzinevičiūtė.

Lietuvos golfo federacijos prezidento Rolando Dovidaičio teigimu, turnyras pavyko puikiai, o golfo grįžimas į olimpinę šeimą, jo nuomone, turėtų paneigti abejones, kad golfas daugiau pramoga nei sportas.

„Džiugino visų dalyvių – tiek pradedančiųjų, tiek patyrusių – azartas ir kovingumas, prie geros nuotaikos prisidėjo ir turnyro dalyvius lepinęs oras. Smagu ir tai, kad turnyre ne tik dalyvavo daug mišrių komandų, kurias sudarė vyras ir žmona ar tėvas ir dukra, bet viena tokia komanda netgi buvo geriausia savo kategorijoje. Tai įrodo unikalų golfo atvirumą – šioje sporto šakoje sėkmingai kartu varžytis gali skirtingos kartos, skirtingų lyčių atstovai“, – sako R. Dovidaitis.

Golfas olimpinėse žaidynėse jau buvo 1900 ir 1904 m., o prieš keletą metų Tarptautinis olimpinis komitetas nutarė nuo 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vėl grąžinti šią sporto šaką į žaidynių programą. Olimpinėse žaidynėse iš viso rungtyniaus 120 geriausių golfo žaidėjų – po 60 vyrų ir moterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją