Tai buvo pirmoji lietuvių nesėkmė po dviejų iš eilės laimėtų mačų – prieš tai mūsiškiai 4:2 nugalėjo Pietų Korėją ir po pratęsimo 4:3 – Rumuniją.

Britai į priekį pabėgo antrajame kėlinyje, kurio metu įvarčius mušė Calumas Robertsonas (31 ir 34 min.).

Trečiojo kėlinio pradžioje – 42 min. – atsilikimą po Arvido Dineikos perdavimo sumažino Egidijus Binkulis.

Visgi išlyginti rezultato lietuviams taip ir nepavyko, o baigiantis mačui mūsų šalies atstovai praleido įvartį į tuščius vartus – pakeitus vartininką aikštės žaidėju britų pergalę paskutinę minutę įtvirtino Tyleris Cooperis.

iš viso lietuviai į vartus metė 25 kartus, o britai – 38.

Didžiosios Britanijos ledo ritulininkams tai buvo pirmoji pergalė turnyre.

Kadangi kitose grupės rungtynėse Rumunija 4:0 sutriuškino Estiją, Lietuvos ledo ritulininkai prarado grupės lyderių poziciją ir smuktelėjo į antrąją vietą. Dabar Rumunija turi 7 taškus, o Lietuvos rinktinė – 5.

Į dar žemesnę poziciją lietuviai gali nukristi po paskutinių trečiadienio rungtynių, kuriose susitiks šeimininkai korėjiečiai ir autsaideriai Kroatijos ledo ritulininkai.

Lietuviams čempionate liko sužaisti dvejas rungtynes: balandžio 7 dieną – su kroatais, o balandžio 8-ąją – su estais.

Turnyro lentelė

(vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai)

Pasaulio čempionato turnyro lentelė

Turnyro nugalėtojai pelnys kelialapį į I diviziono B grupę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)