Iš Rio de Žaneiro su dviem sidabro medaliais sugrįžusi 24-erių J. Jefimova sulaukė Rusijos prezidento Vladimiro Putino dėmesio, gavo 5 mln. rublių (68,250 tūkst. eurų) premiją, ordiną, o „Olimpinis palaikymo fondas“ plaukikei padovanojo naujutėlį baltą BMW X4.

Visgi prabėgus mėnesiui po žaidynių J. Jefimova nusprendė su šia dovana atsisveikinti. Tam, anot jos, yra net kelios priežastys.

„Visų pirma, aš jau turiu puikų automobilį – taip pat „olimpinį“. Audi A6 man padovanojo už bronzos medalį Londono olimpinėse žaidynėse. Kadangi aš beveik visą laiką po žaidynių Londone gyvenau JAV, šita mašina praktiškai nauja, beveik nevažinėta. Ja naudojuosi tik tada, kai būnu Volgodonske“, – aiškino J. Jefimova.

Visgi, anot jos, antra priežastis yra dar svarbesnė siekiant gyvenimo tikslų.

„Visų antra, man reikia pinigų – noriu pirkti butą Maskvoje. Aš jau sakiau, kad mano gyvenime ir karjero vyksta didelės permainos. Aš sugrįžtu į Rusiją, organizuoju profesionalią komandą, kuri rengs stovyklas ir dalyvaus varžybose visame pasaulyje. Ir butas Maskvoje, kuris taps viso „Efimova Team“ kolektyvo širdimi, man tiesiog būtinas. Šiomis dienomis aš pasižiūrėjau į nekilnojamo turto kainas Maskvoje ir supratau, kad neparduodama šio automobilio niekaip neišsiversiu. Kainos tikrai didelės“, – aiškino sportininkė.

Наконец забрала свою малышку🙌🏻🎉🚘

A photo posted by Yuliya Efimova (@pryanya93) on Sep 2, 2016 at 5:02am PDT

J. Jefimovos agentė Ana Mitkova patvirtino, kad automobilis jau parduodamas, tačiau kol kas susidomėjusių asmenų juo neatsirado. Suma, kurios už BMW prašo J. Jefimova, neskelbiama.

Prieš keletą metų, kai šios markės automobiliai buvo pradėti pardavinėti Lietuvoje, jų modelių kainos prasidėjo nuo 151 350 tūkst. litų (apie 44 tūkst. eurų).

J. Jefimova – ne pirma Rusijos sportininkė, nusprendusi parduoti dovaną. Tai padaryti ryžosi bronzą Rio iškovojęs dviratininkas Denisas Dmitrijevas, viena sinchroninio plaukimo atstovė.

Primename, kad J. Jefimova Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabrą 100 ir 200 m krūtine plaukimo rungtyse, tačiau į olimpiadą ji pateko tik po užsitęsusio dopingo skandalo. Londono olimpinėse žaidynėse ji iškovojo bronzą, yra keturiskart pasaulio ir triskart Europos čempionatų laimėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)