Nors M. Babcocko kontraktas su Detroito komanda baigiasi tik birželio 30 dieną, klubas davęs sutikimą treneriui derėtis dėl naujų sutarčių su kitais klubais dar gegužės 8 dieną.

Šiose pareigose jis pakeis Peterį Horacheką, kuris laikinai treniravo Toronto ekipą, sausio mėnesį iš vyriausiojo trenerio pareigų atleidus Randy Carlyle'ą.

Teigiama, jog 30-u treneriu klubo istorijoje tapęs M. Babcockas su „Maple Leafs“ pasirašė aštuonerių metų 50 mln. JAV dolerių vertės kontraktą ir taps geriausiai apmokamu NHL lygos treneriu. Per sezoną jis uždirbs ne mažiau 6,25 mln. dolerių.

Sutartimi numatyta, jog už naują trenerį Toronto klubas Detroito komandos naudai atsisako trijų šaukimų būsimose NHL naujokų biržoje.

„Naujas treneris suteiks kiekvienam vilties dėl sėkmingos šios organizacijos ateities. M. Babcockas - fenomenalus treneris. Manau, mums išties pasisekė, jog jis sutiko dirbti kartu“, - pasitenkinimo neslėpė vienas „Maple Leafs“ vadovų Timas Leiweke'as.

2014-2015 metų sezone Toronto ekipa devintą kartą per 10 pastarųjų metų nepateko į NHL pirmenybių atkrintamas Stenlio taurės varžybas, o paskutinį kartą trokštamo trofėjaus savininke buvo 1967 metais.

Savo ruožtu Detroito komanda nuo 1997-ų Stenlio taurės savininke tapo keturis kartus.

52-erių metų M. Babcockas su Kanados nacionaline ledo ritulio rinktinė iškovojo auksą 2010 ir 2014 metų žiemos olimpiadose atitinkamai Vankuveryje (Kanada) ir Sočyje (Rusija). Jis tapo vieninteliu ledo ritulio treneriu, kuriam su komanda tai padaryti pavyko dukart iš eilės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)