Šią žinią patvirtino Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris Andrejus Moisejevas.

Nors D. Rimšaitė Berlyne vykusiame pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato finale medalio nelaimėjo ir liko ketvirta, jai visgi atiteko išsvajotas bilietas į olimpiadą, nes antra finišavusi kinė Qian Chen šią teisę jau buvo užsitikrinusi anksčiau, kadangi tapo Azijos/Okeanijos pirmenybių nugalėtoja.

D. Rimšaitė, kuri Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) reitinge žengia penkta, šiemet laimėjo Rusijos taurę.

Pekino olimpiadoje Lietuvos garbę gynusi ir 13 vietą užėmusi D. Rimšaitė 2010 m. pabaigoje išvyko į Maskvą, 2011 metų vasarį ištekėjo už buvusio rusų penkiakovininko ir neteko mūsų šalies pilietybės, bet specialiu tuomečio Rusijos federacijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo įsaku gavo Rusijos pilietybę ir apsivilko rusų rinktinės aprangą.

D. Rimšaitė siekė išbandyti savo jėgas ir 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse, bet nesulaukė LTOK Generalinės asamblėjos narių malonės ir pagal Olimpinę chartiją turėjo iškentėti trejų metų terminą. Talentingai penkiakovininkei į Londono olimpiadą nepavyko prasliūkinti ir pro užpakalines duris – Lozanoje posėdžiavęs Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomasis komitetas jai taip pat nesuteikė išimtinės teisės.

Primename, kad LTOK Generalinės asamblėja ryžtingai ir beveik vienbalsiai (49-iems nariams balsavus už, vienam – prieš ir septyniems susilaikius) priėmė sprendimą penkiakovininkei D. Rimšaitei nedaryti išimties ir neleisti jai Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai.

Olimpinės čempionės titulą Rio de Žaneire gins mūsiškė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, kuri šiemet laimėjo pasaulio taurę ir automatiškai pateko tarp olimpiados dalyvių.

Kiekviena šalis į olimpines žaidynes gali deleguoti daugiausia po du vyrus ir moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (553)