Penkiolikmetės sąskaitoje du aukso, du sidabro ir keturi bronzos medaliai. Tris iš pastarųjų ji pelnė čempionate, o kitus – taurės varžybose.

Auksą D. Žalionytė kartu su dar trim sportininkėmis iškovojo estafetės rungtyje ir plaukdama poroje kartu su Laura Vareikaite. Sidabro kaunietė nusipelnė 300 metrų rungtyje su kliūtimis ir naktiniame nardyme. Pasaulio sportinio nardymo taurės varžybose D. Žalionytė džiaugėsi ir bronza. Trečią vietą ji iškovojo šešių kilogramų svorio traukimo ir pūtimo užduotyje.

Pasaulio sportinio nardymo čempionate D. Žalionytė ant nugalėtojų pakilos lipo tris kartus – po porinio plaukimo, naktinio nardymo ir 300 metrų plaukimo rungčių.

„Tikėjausi bet vieno medalio. Bet, kai jį iškovojau, supratau galinti pasiekti daugiau“, - patikino D. Žalionytė.

Ketverius metus sportinį nardymą besitreniruojanti paauglė tvirtina, kad norint pasiekti rezultatų, reikia būti greitam, ištvermingam ir techniškam.

Tris medalius varžybose iškovojo klaipėdietė L. Vareikaitė. Pasaulio taurės varžybose ji du kartus pelnė auksą – plaukdama poroje su D. Žalionyte ir dalyvaudama estafetėje. Pasaulio sportinio nardymo čempionate už porinį plaukimą jai teko bronzos medalis.

Ant Pasaulio sportinio nardymo čempionato nugalėtojų pakylos L. Vareikaitė lipo kartą, kai atsiėmė bronzos medalį, pelnytą porinio plaukimo rungtyje.

Pasaulio taurės auksu už pasiekimus estafetėje be D. Žalionytės ir L. Vareikaitės pasipuošė ir Lina Pleskytė ir Ina Ribašauskaitė.

Pasaulio sportinio nardymo čempionato bronzą šešių kilogramų svorio tempimo ir pūtimo rungtyje pelnė vilnietis Nikas Urbanovičius.

„Tikėjausi geriau pasirodyti ir naktinio nardymo užduotyje, bet šįkart nepavyko tinkamai apskaičiuoti tam tikrų niuansų“, - sakė sportininkas.

Lietuvos povandeninio sporto federacijos prezidento Aurelijaus Kino teigimu, valstybė kol kas šiai sporto šakai skiria nepakankamai dėmesio, nors jos atstovų pasiekimai Europoje ir pasaulyje yra nemenki.

„Rezultatais aš daugiau nei patenkinta. Tai, kad čempionatas vyko Lietuvoje, įrodo, jog mūsų sportininkų pasiekimai profesionalų yra vertinami“, - sakė Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė, trenerė ir sportinio nardymo pradininkė Lietuvoje Virginija Juodeikienė.

Pasaulio sportinio nardymo čempionate ir taurės varžybose iš viso varžėsi 86 sportininkai iš devynių valstybių. Planuojama, jog po dviejų metų pasaulio čempionatas bus surengtas Baltarusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)