Vyrai

Arnoldui Grevui - bronza

Arnoldas Grevas(treneris Gediminas Varkala) startavo svorio kategorijoje iki 80kg. (24 dalyviai). Pirmoje kovoje jis nugalėjo turką Sunay Isik. Antroje kovoje A. Grevas susitiko su pasaulio čempionu Agapov Evgeny iš Khabarovsko,kurį audringai palaikė gerbejai pilnoje Platinum arena salėje. Arnoldas puikiai atliko su treneriu paruoštą kovos planą ir antroje minutėje pavyko tikslus spyris keliu aukštai pašokus įvertintas vazari ,po to pasaulio čempionas audringai atakavo lietuvis sugebėjo apsiginti ir teisėjai rezultatu 5:0 pergalę paskyrė Arnoldui Grevui.

Ketvirtfinalyje A.Grevo varžovas buvo profesionalus kovotojas vengras Zsolt Zsiga.Kova laimėta gavus vazari už smūgį ranka į varžovo korpusą ir vėl teisėjai 5:0 vertino lietuvio pranašumą.Pusfinalyje Arnoldo varžovas buvo kazachas Suyunov Merey ,kuris tris varžovus nugalėjo nokautais anksčiau laiko.Kova vyko permainingai A.Grevas kovojo sužeista kova ir nors įvertintų veiksmų nebuvo teisėjai rezultatu 5:0 pergalę paskyrė Kazahijos sportininkui. Arnoldui Grevui atiteko bronza.

Andrius Miseckas(treneris Ričardas Poška) startavo svorio kategorijoje iki 70kg (25 dalyviai) ir buvo laikomas vienu iš pretendu į aukso medalį. Pirmoje kovoje gavo iponą už smūgį ranka į varžovo korpusą ir nugalėjo serbą Drasko Popovič. Antroje kovoje tokiu pat veiksmu buvo įteiktas ir armėnas Danielyan Hayk. Ketvirtfinalyje su bulgaru Georgi Lotarov lietuvis turejo pranašumą,deja jo neišlaikė bulgaras antro raundo pabaigoje uždirbo vazari ir laiko atsigriebti nebeliko.Andrius Miseckas užėmė 5-8 vietą.

Jonas Eimontas startavo svorio kategorijoje iki 65kg.(20 dalyvių) ir pimą kovą teisėjų sprendimu pralaimėjo būsimam varžybų prizinikui afganistaniečiui Mogbool Shah Gardiwal.

Justinas Šapoka svorio kategorija iki 75kg.(24 dalyviai) pirmoje kovoje pralaimėjo bulgarui Bratkov Deyan.

Moterys

Brigita Gustaitytė finale ir jau užsitikrino sidabro medalį

B. Gustaitytė kovojo svorio kategorijoje virš 70kg. iratrankiniame rate buvo laisva.Kovotoja iš Malaizijos Hooi Yu Mun atsisakė kovoti dėl patirtos traumos. Pusfinalyje lietuvės varžovė buvo japonė Yoko Fukuhara. Visus tris raundus vyko labai atkakli lygių varžovių kova. Brigita po pirmo 3 minučių raundo turėjo nedidelį pranašumą,teisejai vertino 1:0 (vienas teisėjas pergalę skyrė lietuvei,o kiti keturi vertino lygiasias.

Antame raunde vėl pranašumą turėjo B. Gustaitytė ir teisėjai vertino 2:0 (du teisejai jai skyrė pergalę ir trys lygų rezultatą). Po trečio raundo ir 7min. įtemptos visi penki teisėjai pergalę 5:0 paskyrė Lietuvos atstovei. Rytoj finale B. Gustaitytė kovos su ruse Gendik Tatiana.

Skaistė Venckutė(treneris Lukas Kubilius) dalyvavo varžybose svorio kategorija iki 60kg,(14 dalyvių). Ji pirmoje kovoje ankščiau laiko laimėjo prieš turkę Cennet Cankal,o antroje kovoje po atkaklių dviejų raundų taškais pralaimėjo rusei Fattakhovai Guzel.

Anetos Meškauskienės bronza Airijai

Aneta Meškauskienė gyvenanti Dubline atstovavo Airiją ir svorio kategorijoje iki 65kg. iškovojo bronzos medalį.

Tai jau antras lietuvės Anetos pasaulio čempionatų medalis iškovotas Airijai.Prieš du metus ši puiki sportininkė iškovojo sidabrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)