Lietuviai, kuriems Dominikas Bogdziulis pelnė du įvarčius, įtikinamai pirmavo 5:0 ir 6:1, bet trečiame kėlinyje nusiramino ir praleido du „sausus“ įvarčius.

Po vieną įvartį Lietuvos ekipai pelnė Laisvydas Kudrevičius (10:43), Markas Kaleinikovas (20:25), Eimantas Steponavičius (23:13) ir Lukas Žukauskas (33:16).

Pralaimėjusiųjų gretose įvarčiais pasižymėjo Hrvoje Krikšičius (30:50), Bruno Ficuras (45:45) ir Tomo Trstenjakas (57:50).

Prieš tai šiose pirmenybėse mūsiškiai 5:2 nugalėjo Didžiąją Britaniją, bet 1:6 pralaimėjo varžybų šeimininkei Rumunijai.

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Tomas Lauksėdis po rungtynių teigė, kad rinktinė du kėlinius žaidė idealiai, tačiau trečiame komandą iš vėžių išmušė bereikalingos baudos minutės.

„Šias rungtynes žaidėme ne visos sudėties - dėl ligos negalėjo rungtyniauti Denisas Kuzminovas. Buvo pakeisti penketukai, tačiau jie žaidė taip pat efektyviai. Ką dirbome per treniruotes, tas veikė puikiai per pirmuosius du kėlinius - juos žaidėme idealiai. Treneriai buvo labai patenkinti - jeigu taip komanda žaistų visame čempionate, tai galėtume galvoti ir apie aukščiausios prabos medalius“, - sakė T. Lauksėdis.

„Trečiame kėlinyje vyrai atsipalaidavo ir dėl šešių įmuštų įvarčių per pirmuosius du kėlinius, užrietė nosį. Trečiame kėlinyje pasipylė daugybę neapgalvotų baudos minučių, trūko disciplinos. Žaidėjai atsakinėjo į varžovų provokacijas, vyko apsidaužymas lazdomis - o baudos minutės išmušė komandą iš vėžių. Trečio kėlinio pabaigoje pakeitėme pagrindinį komandos vartininką, o Povilas Dumčius dar nebuvo reikiamai apšilęs, todėl tie du įvarčiai buvo praleisti gana greitai“

T. Lauksėdis pasidžiaugė ir jaunaisiais rinktinės nariais, kurie šiose rungtynėse pasireikšti gavo daugiau laiko.

„Treneriai labai patenkinti ir netgi nustebę, o Eimantas Steponavičius šiandien gavo naudingiausio žaidėjo prizą. Jaunieji žaidėjai turėjo atsimušinėti prieš varžovus ir leisti pailsėti mūsų pagrindiniams žaidėjams, tačiau jie parodė, kad gali ne tik atsimušinėti, tačiau ir patys įmušti. Jie dar auga ir kitais metais jau bus vieni iš lyderių“.

Antrą įvartį čempionate pelnęs Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Žukauskas teigiamai įvertino pasikeitimą penketukuose: „Pakeitus penketukus - žaidimas pagerėjo. Kai kurie žaidėjai yra kelis metus žaidę vienoje komandoje, todėl jaučia vienas kitą daug geriau. Puolimas pasidarė geresnis - padarėme daugiau metimų ir atlikome daugiau tikslesnių perdavimų. Trečiame kėlinyje atsipalaidavome ir pajautėme, kad jau esame nugalėtojai, tačiau reikia žaisti iki galo. Taip pat trečiame kėlinyje treneriai leido į aikštę ir mažiau žaidžiančius žaidėjus“.

Ledo ritulininkas užtikrino, kad komanda kovos tik dėl medalių: „Rinktinė stengiasi žaisti iš visos širdies ir mes esame pasiruošę kovoti dėl medalių“.

Kitas rungtynes lietuviai žais penktadienį prieš Nyderlandų ledo ritulininkus.

Rezultatas:

Lietuva - Kroatija - 6:3 (2:0, 4:1, 0:2).

6:07 Domininkas Bogdziulis [1 - 0]
10:43 Laisvydas Kudrevičius [2 - 0]
20:25 Markas Kaleinikovas [3 - 0]
23:13 Eimantas Steponavičius [4 - 0]
25:17 Domininkas Bogdziulis [5 - 0]
30:50 Hrvoje Krikšič [5 - 1]
33:16 Lukas Žukauskas [6 - 1]
45:45 Bruno Ficur [6 - 2]
57:50 Tomo Trstenjak [6 - 3]

Rungtynių eiga

Nuo pat rungtynių pradžios Lietuvos rinktinė perėmė iniciatyvą ir kroatams nesuteikė nė menkiausios progos susikurti progų. Sužaidus beveik penkias minutes kroatas H. Krikšičius užsidirbo dvi baudos minutes, o po Dominyko Motiejūno ir M. Kaleinikovo perdavimų vartininką pergudravo D. Bogdziulis (6:07).

Lietuviai ir toliau puolė, o sužaidus dešimt minučių kroatas Luka Kramaričius pažeidė taisyklės ir sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio. Praėjus vos 8 sekundėms, L. Kudrevičius (10:43) po D. Bogdziulio ir Tomašo Krukovskio perdavimų nuginklavo varžovų vartininką Vito Nikoličių ir padidino pranašumą iki dviejų įvarčių - 2:0.

Antras kėlinys priklausė lietuviams – vos viena sveika ranka žaidžiantis M. Kaleinikovas (20:25), E. Steponavičius (23:13) ir ritulį aikštės viduryje perėmęs bei varžovų vartininką pergudravęs D. Bogdziulis (25:17) per šiek tiek daugiau nei penkias minutes įmušė tris įvarčius ir pasiuntė varžovus į nokdauną.

Įpusėjus kėliniui D. Motiejūnas už varžovo laikymą buvo nubaustas dviem baudos minutėmis, o kroatas H. Krikšičius pirmą kartą nuginklavo Lietuvos rinktinės vartininką Elviną Karlą.

Po įvarčio kroatų treneriai pagrindinį vartininką Vito Nikoličių pasodino ant suolo, o jį pakeitė Leonas Hergesičius-Adamovičius.

Naują vartininką lietuviai pakrikštijo jau po dviejų minučių – L. Žukauskas (33:16) atliko stiprų smūgį ir ritulys šeštą kartą kirto Kroatijos rinktinės vartų liniją. Kėlinio pabaigoje Kroatijos ekipa susikūrė dvi geras progas, tačiau jų neišnaudojo, o kėlinys baigėsi rezultatu 6:1.

Nors vėliau lietuviai du kartus pažeidė taisykles, tačiau kroatams per keturias minutes žaidžiant daugumoje nepavyko sukurti nieko ypatingo. Kėlinio pabaigoje jau lietuviai turėjo kiekybinį pranašumą, tačiau šį kartą juo nepasinaudojo.

Paskutinę kėlinio sekundę kroatas Svenas Paulovičius šiurkščiai sustabdė lietuvį ir antrą kėlinį pradės rungtynes stebėdamas nuo nubaustųjų žaidėjų suolelio.

Trečiame kėlinyje Lietuvos rinktinė paleido iniciatyvą iš savo rankų ir nebe taip dažnai grasino varžovų vartams. Tuo pasinaudoję kroatai įmušė du įvarčius ir sušvelnino deficitą iki trijų (3:6) įvarčių, tačiau pasivyti lietuvių nebepajėgė.

Lietuvos rinktinė atliko 34 smūgius, Kroatijos – 19.

Naudingiausiu Lietuvos rinktinės žaidėju šiose rungtynėse buvo pripažintas E. Steponavičius

Šiame susitikime Lietuvos rinktinės treneriai leido pasireikšti ir mažiau žaidžiantiems ledo ritulininkams, o vartininko pozicijoje pirmą kartą savo karjeroje Lietuvos rinktinėje debiutavo Povilas Dumčius.

Kitose ketvirtadienio rungtynėse britai buvo pajėgesni už olandus 5:2 (1:1, 1:0, 3:1). Trečioje šio turo dvikovoje jėgas išmėgino Rumunija ir Lenkija. Lenkai sutriuškino varžovus net 10:3 (2:1, 5:0, 3:2) ir tapo vienvaldžiais lyderiais.

Turnyro lentelė:

1.Lenkija3300027:69
2.Rumunija3200117:126
3.D. Britanija3200114:86
4.Lietuva3200112:116
5.Kroatija300036:200
6.Olandija300034:230

Lietuvai čempionate dar liko mačai su Olandija ir Lenkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)