Dvikova priminė pirmas rungtynes su Vengrija, tik lietuviai šįkart buvo puolančiųjų vaidmenyje. Pirmame kėlinyje pasižymėti galėjo kone visų keturių penketų žaidėjai.

Savo progų neišnaudojo Danielius Bogdziulis, Danielius Nomanovas, Aimas Fiščevas ir Mauras Baltrukonis.

Tu tarpu estai sukūrė dvi progas ir abi jas išnaudojo. Iš pradžių Maksimas Puzakovas (13:27, Maksimas Anohinas), vėliau Hindrekas-Ragnaras Russas (16:38, Pavelas Kulakovas) pelnė po įvartį ir estai kiek netikėtai pirmavo 2:0.

Antrame kėlinyje Lietuvos komanda ir toliau laikėsi savo taktikos ir tai davė vaisių. Žaisdami keturiais penketukais lietuviai vargino varžovus ir toliau kūrė progas, tačiau fantastiškai nesisekė. Bene penkis kartus puolėjai buvo atsidūrę tokioje pozicijoje, kai tik reikėdavo permesti ritulį per vartininką, tačiau sėkmė nusisukdavo.
Kėlinio viduryje po varžovų klaidos lietuviai iššoko trise prieš vieną gynėją ir po D. Nomanovo smūgio metimą pakartojęs M. Baltrukonis sušvelnino skirtumą iki 1:2 (29:19, D. Nomanovas).

Charakterį pademonstravo D. Bogdziulis, kuris komandai žaidžiant mažumoje, nepatingėjo persekioti varžovų gynėjus ir po jų bei vartininko klaidos pasiuntė ritulį į tuščius vartus, taip išlygindamas rezultatą (35:21).

Netrukus D. Bogdziulis pasiūlė idealų perdavimą A.Fiščevui, kuris „smeigė“ ritulį į vartus ir išvedė Lietuvą į priekį 3:2 (38:10, D. Bogdziulis, P. Gintautas).

Ir trečiame kėlinyje Lietuva kūrė begalę progų, tačiau sunkiai sekėsi jas išnaudoti. D. Bogdziulis mažumoje dar kartą buvo pabėgęs nuo varžovų vienas prieš vartininką, tačiau jo nepergudravo.
Vis dėlto pirmas puolimo trejetas pasiekė savo. P. Gintautas padidino komandos persvarą iki dviejų įvarčių (49:28, D. Bogdziulis, A. Fiščevas).

Besibaigiant rungtynėms A. Fiščevas užsidirbo dvi baudos minutes ir netrukus estai pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju. Lietuviai atsilaikė, o priešpaskutinę rungtynių sekundę A. Fiščevas pasiuntė ritulį į tuščius vartus (59:59, D. Bogdziulis).

Po rungtynių vyriausiasis rinktinės treneris pripažino, jog komanda pirmame kėlinyje nežaidė kaip turėtų.

„Panašu, jog pirmame kėlinyje tęsėsi rungtynių su Vengrija trečias kėlinys. Tik po to, kai rūbinėje pakalbėjome su komanda, atsirado žaidimas ir vaikinai suprato, jog teks kautis iš visų jėgų, dirbti iki rungtynių pabaigos“, - po dvikovos sakė Aigaras Ciprusas.

Geriausiu Lietuvos komandoje buvo pripažintas A. Fiščevas.
Paskutinėse pirmosios dienos rungtynėse Rumunija 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) įveikė Kroatijos komandą.

II-o diviziono A grupės turnyro lentelė po ketvirtų čempionato rungtynių (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Vengrija11005:13
2.Olandija11004:13
3.Lietuva21016:73
4.Rumunija11003:10
5.Kroatija10011:30
6.Estija20023:90

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)