Lietuviui nepavyko apginti pasaulio čempiono titulo. Sekmadienį varžybų lyderiu tapęs mūsiškis pagrindiniam varžovui - favoritu vadintam amerikiečiui Brianui Shaw - nusileido paskutinėje rungtyje.

Šeštadienį, pirmąją pasaulio galiūnų čempionato finalo dieną, sportininkai varžėsi trijose rungtyse. Tai buvo naščių nešimas, 370 kg sveriančios štangos kėlimas ir sunkvežimio tempimo rungtis. Po jų Žydrūnas buvo trečioje vietoje.

Sekmadienį lietuvis laimėjo dvi iš eilės rungtis ir tapo lyderiu.

Ketvirtoje finalo rungtyje – svorių sukėlime ant laiptų – Ž. Savickas buvo nepralenkiamas. Lietuvis užfiksavo 33.97 sek. laiką ir sau už nugaros paliko islandą Hafthorą Bjornssoną bei B. Shaw.

Puikų savo pasirodymą lietuvis pratęsė ir penktoje rungtyje – rąsto kėlime. Nuolat gerais rezultatais ir net pasaulio rekordais šioje rungtyje džiuginantis Ž. Savickas iškėlė 205 kg sveriantį rąstą ir aplenkė visus varžovus. Lietuvis bandė iškelti ir 227,5 kg sveriantį rąstą bei pagerinti sau pačiam priklausantį pasaulio rekordą, bet jo bandymas buvo nesėkmingas.

Po penkių rungčių Ž. Savickas turėjo 43,5 taškus ir pirmą kartą tapo finalo lyderiu. Lietuvis vos 0,5 tšk. lenkė B. Shaw. Nedaug atsiliko ir H. Bjornssonas su 41 tšk.

Deja, paskutinėje rungtyje – akmenų sukėlime – Ž. Savicką aplenkė B. Shaw, kuris trečią kartą tapo planetos čempionu. Paskutinėje rungtyje sportininkų taškai buvo dvigubinami.

Galutinė finalo įskaita:

1. Brianas Shaw (JAV)
2. Žydrūnas Savickas (Lietuva)
3. Hafthoras Bjornssonas (Islandija)
4. Eddie Hallas (Didžioji Britanija)
5. Mike‘as Burke‘as (JAV)
6. Jeanas-Francois Caronas (Kanada)
7. Dimitaras Savatinovas (Bulgarija)
8. Markas Felixas (Didžioji Britanija)
9. Michailas Šivliakovas (Rusija)
10. Jerry Pritchettas (JAV)

Ž. Savickas pasaulio galiūnų čempionu yra tapęs 2009 m., 2010 m., 2012 m. ir 2014 m. Pasaulio vicečempionu lietuvis tapo šeštą kartą.