Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas prieš kelionę pasakojo: „Vaikinus į šį čempionatą vežamės norėdami jiems suteikti tarptautinių varžybų patirties, pripratinti prie įtampos, „apšildyti“ prieš pagrindinį sezono startą – rugpjūtį vyksiantį Europos jaunių iki 18 metų paplūdimio tinklinio čempionatą Norvegijoje. Dabartinėse varžybose būtų puiku, jeigu jie įveiktų kvalifikacijos barjerą. Bet kokiu atveju, laimėję ar pralaimėję, vyrukai įgis vertingos patirties“.

Įveikti kvalifikacinę atranką M. Barauskiui ir E. Bartkui bus nelengva, nes dalis joje dalyvaujančių porų yra pajėgesnės už patekusias iš karto į pagrindinį turnyrą. Tradiciškai pagrindiniame turnyre dalis vietų yra skirtos egzotiškų šalių – Siera Leonės, Trinidado ir Tobago, Nikaragvos, Sent Lusijos atstovams. Kvalifikacinėje atrankoje dalyvauja vien didžiųjų tinklinio šalių – JAV, Brazilijos, Rusijos, Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos, Austrijos, Turkijos, Portugalijos ir pan. komandos.

Pirmąjį kvalifikacinės atrankos turą M. Barauskis ir E. Bartkus praleis, o antrajame susitiks su amerikiečiais Kyle Skinneriu ir Devonu Burki arba danais Markusu Sorensen ir Martinu Trans Hnasenu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)