Lietuvai pasaulio čempionate atstovavę Eltonas Meleckis (9673,41 tšk.) ir Donaldas Bleifertas (9649,85 tšk.) užėmė atitinkamai 13 ir 15 vietas. Lakūnai varžėsi laisvoje, žinomoje ir dviejose nežinomose programose. Antroje nežinomoje programoje Lietuvos čempionas E. Meleckis užėmė 5 vietą, aukščiausia D. Bleiferto pozicija – 11 vieta toje pačioje programoje.

„Nors į pirmą dešimtuką nepatekome, pasirodymą čempionate vertinu gerai. Užimtos 13 ir 15 vietos tarp 66 lakūnų yra geras rezultatas. Gaila, kad jau kelintus metus iš eilės tokio rango varžybose dalyvaujame tik dviese ir negalime varžytis komandų įskaitoje. Jei Lietuvai atstovautų dar bent vienas panašaus pajėgumo lakūnas, rimtai kovotumėme dėl medalių komandų įskaitoje. Tikiuosi, kad situacija kitais metais pasikeis ir tarptautinėse varžybose pagaliau kovosime visa sudėtimi“, - sakė SU-26M lėktuvą į Lietuvą parskraidinęs E. Meleckis.

Komandų įskaitoje, kur sumuojami trijų pilotų taškai, triumfavo Prancūzija (22724,93 tšk.), aplenkusi antroje vietoje likusią Rusiją (22067,32 tšk.). Trečią vietą užėmė Ukrainos komanda (21451,13 tšk.).

„Prieš varžybas tikėjausi, kad būsime antrame - trečiame dešimtukuose. Po jų esame arti pirmo. Vienoje iš programų gimtadienio proga išsitraukiau pirmą skrydžio numerį, o patirtis ir tendencijos rodo, kad tai nėra gerai rezultatui. Jei burtai būtų susiklostę palankiau, galėjome keliomis pozicijomis palipti į viršų ir kažkuris iš mūsų galėjo atsidurti tarp dešimties geriausių“, - vertindamas pasirodymą kolegai pritarė D. Bleifertas.

Apibendrindami čempionatą abu lakūnai pažymėjo, kad varžybos vyko sklandžiai, be perteklinių dalykų.

„Slovakai turi tokių renginių organizavimo patirties, ten 2011-ais vyko Europos čempionatas. Infrastruktūra gera, žmonės geranoriški, mielai ten dalyvautumėme ir trečią kartą. Neįprasta buvo tik nelygi vietovė, kurioje vyko varžybos: iš dviejų pusių kalnai, iš kitų dviejų – slėniai. Bet prie to turėjo prisitaikyti visi pilotai“, - sakė D. Bleifertas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)