A. Meyeris gerai prisimena puikiai suorganizuotą 2013 metų Europos U-20 čempionatą ir mano, kad ir ateityje CEV gali be baimės patikėti LTF rengti aukščiausio lygio turnyrus ir neabejoja, kad ir šios varžybos bus surengtos aukščiausiu lygiu.

Europos tinklinio konfederacija (CEV) patvirtino, kad pirmas Kontinentinės taurės, kuri drauge yra ir atranka į Rio de Žaneiro olimpiadą, etapas vyks 2014 metų birželio 28–29 dienomis Lietuvoje, Vilniuje.

Europos šalys yra suskirstytos į A ir B zonas, o kiekvieną zoną sudaro keturi pogrupiai. Vilniuje vyksiančiose B zonos F pogrupio varžybose kovos šešios šalys – Lietuva, Estija, Moldova (tik vyrai), Latvija (tik moterys), Kipras, Bosnija ir Hercegovina.

Atrankoje į Rio de Žaneiro olimpiadą varžysis rekordinis Europos komandų skaičius – 40. Tiek šalių deleguos vyrų ir moterų rinktines, o dar 4 atstovaus arba vyrų, arba moterų rinktinės.

Pirmą kartą Kontinentinėje taurėje dalyvauja tokios šalys kaip Albanija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Belgija, Bosnija ir Hercegovina, Vengrija, Airija, Liuksemburgas, Moldova ir San Marinas. Kiekviena šalis turi teisę deleguoti po 2 kiekvienos lyties komandas.

2014–2016 metų CEV paplūdimio tinklinio Kontinentinės taurės varžybos vyks trimis pakopomis:

I pakopą sudarys dveji etapai, kurie vyks 2014 metais;
II pakopą sudarys dar dveji etapai, kurie vyks 2015 metais;
Finalo pakopoje 2016 metais bus žaidžiami pusfinaliai bei finalai.

Finalo nugalėtojai iškovos teisę dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Dar dvi šalys pateks į Tarpkontinentinės taurės finalo etapą, kur joms bus suteikta dar viena galimybė iškovoti olimpinius kelialapius.

Visi pogrupiai:

A zona:

A pogrupis: Prancūzija, Portugalija, Vengrija, Islandija.
B pogrupis: Norvegija, Slovėnija, Belgija, Š. Airija, Škotija.
C pogrupis: Čekija (tik vyrai)/Lenkija (tik moterys), Danija, Kroatija, Liuksemburgas.
D pogrupis: Šveicarija (tik vyrai)/Švedija (tik moterys), Slovakija, Anglija, Airija.

B zona:

E pogrupis: Graikija, Baltarusija, Rumunija, San Marinas (tik vyrai)/Malta (tik moterys),
F pogrupis: Lietuva, Estija, Moldova (tik vyrai)/Latvija (tik moterys), Kipras, Bosnija ir Hercegovina,
G pogrupis: Suomija, Serbija, Bulgarija, Albanija,
H pogrupis: Ukraina, Turkija, Izraelis, Azerbaidžanas.

LTF prezidentas M. Vasiliauskas teigė, kad yra labai patenkintas Lietuvai suteikta teise organizuoti tokio aukšto lygio tarptautinį turnyrą. Jis pasidžiaugė, kad tokie ar panašūs turnyrai labai padeda populiarinti šią sporto šaką vaikų ir jaunimo tarpe. Paklaustas apie Lietuvos komandų perspektyvas šiose varžybose, LTF vadovas sakė, kad tiek Lietuvos vyrų, tiek moterų komandoms bus keliamas uždavinys - patekti į kitą etapą.