Galimybė atidaryti ledo ritulio mokyklą atsirado po to, kai Panevėžyje asociacija „Hockey Lietuva“ kartu su Panevėžio miesto savivaldybe ir privačiu rėmėju pastatė ir šių metų pradžioje oficialiai atidarė ledo areną su stogu, kuri veikia šaltu metu laiku.

Šeši steigėjai sukirto rankomis ir pasižadėjo dirbti Panevėžio ledo ritulio labui, o naujos mokyklos vadovu paskyrė arenos statybos projekto vadovą ir asociacijos „Hockey Lietuva“ tarybos narį Artūrą Blažinską.

Ilgametis ledo ritulininkas jau išsilaikė trenerio egzaminą ir ruošiasi kibti į darbus.

„Tikimės lapkričio pradžioje turėti ledą, tad galėsime pradėti darbą. Šiuo metu dirbame pačioje arenoje, tikimės sutvarkyti rūbinę šalia ledo ir arenos sienas. Netrukus pradėsime rinkti vaikus į vienintelės žiemos sporto šakos mieste užsiėmimus. Taip pat prašytume pagalbos ir iš kitų mokyklų, kurios jau turi sukaupusios patirtį, ledo ritulio įrangos“,- sakė naujos mokyklos vadovas Artūras Blažinskas.

Panevėžio ledo ritulio mokykla bus jau dvylikta Lietuvos ledo ritulio talentų kalvė. Trys veikia Vilniuje ir Klaipėdoje, dvi Kaune, mokyklos dirba Šiauliuose, Elektrėnuose ir Rokiškyje.

Netrukus startuosiančiame Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos VII sezone dalyvaus net 37 komandos ir tai geriausias lygos rezultatas. Praėjusiais metais ledo ritulio treniruotes lankė 956 vaikai, iš jų 77 ledo ritulio paslapčių mokosi užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)