Pirmąjį smūgį arenoje atliko miesto meras Vitalijus Satkevičius, kuris pirmu bandymu nuginklavo Panevėžio LRK „Olimpas“ vartininką, nors pats metimo ir nematė, mat neišlaikė lygsvaros ant pačiūžų ir parkrito. Meras nė kiek nesijaudino dėl prasto čiuožimo ir prisiminė, jog paskutinį kartą ant pačiūžų stovėjo prieš kone 40 metų.

„Vaikystėje dauguma turbūt yra bandę pačiūžas, jos nėra svetimos ir man. Malonu, kad kartu su ledo ritulininkais atgaivinome sporto šaką mieste ir bent jau šaltuoju metų laiku miestiečiai turės kur čiuožinėti“, - sakė miesto meras.

Vos per du mėnesius atvirą ledo areną įrengę panevėžiečiai nustebino visą Lietuvą. Prie idėjos prisidėjo vieno didžiausių Panevėžio prekybos centrų savininkai suomiai, arenai skyrę bortus. Juos iš Suomijos parsigabeno, sumontavo ir ledą užliejo ledo ritulio klubo „Olimpas“ entuziastai. Pastarieji kartu su miesto valdininkais rado bendrą kalbą, įrengė apšvietimą, pagalbines patalpas ir arenoje jau gali čiuožinėti visi norintys.

Spaudžiant dvylikos laipsnių šaltukui arenos atidarymo šventėje surengtos „Olimpo“ klubo tarpusavio rungtynės, kuriose net baudinių serija neišaiškino nugalėtojo ir dvikova baigėsi taikiai 3:3. Iškart po rungtynių ledo aikštelė buvo užleista miestiečiams, kurių ant ledo su pačiūžomis susirinko kelios dešimtys.

Po daugiau nei dvidešimties metų pertraukos į miestą sugrąžinę ledo aikštelę, panevėžiečiai nesiruošia sustoti.

„Tam kad galėtume džiaugtis ledo teikiamais malonumais, reikia galvoti apie dirbtinį šaldymą. Mūsų visų tikslas turi būti kitais metais arenoje turėti dirbtinį šaldymą ir taip galėtume pratęsti čiuožyklos naudojimą iki pusmečio. Vėliau jau reiktų galvoti apie stogą virš ledo, kitą būtiną ledo įrangą“,- po arenos atidarymo kalbėjo meras V. Satkevičius.

LRK „Olimpas“ atstovai jau kreipėsi į savivaldybę dėl galimybės skirti pusę etato ledo ritulio treneriui ir jiems buvo pažadėta ieškoti galimybių trenerio etatui įkurti.

„Tai tik pirmas žingsnis ledo ritulio atgaivinimo Panevėžyje darbuose. Dairomės, lyginame ledo šaldymo įrangos, ledo valymo mašinos kainas, domimės inventoriumi, kitomis reikmėmis. Pradžia yra, tačiau laukia dar daug darbų, kol galėsime galutinai džiaugtis ledu mūsų mieste“,- sakė LRK „Olimpas“ prezidentas Eugenijus Zapalskis.

Panevėžys tapo ketvirtuoju miestu, kuris turi atvirą ledo ritulio aikštelę. Tokias pat turi Rokiškis, Juodupė, Utena, Balsių miestelis šalia Marijampolės. Privačios iniciatyvos dėka netrukus ledas turėtų liejamas Kintuose (Šilutės raj.), kituose miesteliuose.

Lietuvoje yra ir 7 dirbtinio ledo arenos, trijose arenose - „Siemens arenoje“, „Žalgirio“ arenoje ir Švyturio“ arenoje yra numatyta galimybė lieti ledą.

Vilniaus „Siemens arenoje“ balandžio pabaigoje įvyks didžiausias šių metų ledo ritulio renginys – pasaulio ledo ritulio čempionato I-o diviziono B grupės varžybos.
Panevėžyje atidaryta ledo arena po atviru dangumi
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)