V. Dimitrovas buvo Sofijoje vykstančio turnyro veidas ir realiausias pretendentas į eilinį savo titulą.

Bet šeštadienį jam sunkiai sekėsi net atsistoti nuo kėdės.

„Labai skauda“, – DELFI prisipažino 35-erių bulgaras.

Užkulisiuose svarstoma, kad gyvą kiokušin karatė legendą sustabdė sena trauma, kurią V. Dimitrovas iki paskutinės akimirkos vylėsi išsigydyti, kad galėtų pasirodyti savo tautiečių publikai. Bet pats kovotojas DELFI tvirtino buvęs pasiruošęs kautis, kol neužklupo ūmus skausmas – gydytojai esą dar nepateikė aiškios diagnozės, kas nutiko.

„Žinoma, gaila. Tikiuosi, žmonės neliks nusivylę. Juk susirinko aukščiausio lygio kovotojai, bulgarų komanda ir be manęs taip pat nebloga. Turbūt aš jau senas, reikia leisti pasireikšti jaunesniems“, – svarstė V. Dimitrovas, bet savo karjeroje taško dėti neskubėjo – pirma žadėjo išsilaižyti visas žaizdas ir pamėginti sugrįžti.

Čempionatas neteko pagrindinio favorito, bet kas iš likusių 26 kovotojų užėmė jo vietą?

„Manau, kad Edgardas Sečinskis“, – savo nuomonės neslėpė V. Dimitrovas.

Valerijus Dimitrovas

Kartu su E. Sečinskiu vyrų varžybose, kuriose kaunamasi nesusiskirsčius į svorio kategorijas, Lietuvai atstovauja Vytautas Cėpla, Kęstutis Radvila, Juras Sokolovas, Eventas Gužauskas, Antanas Klibavičius ir Jonas Eimontas.

Būtent pastarasis turnyrą turėjo pradėti akistata su V. Dimitrovu. Ir ne pirmame rate, o iškart aštuntfinalyje – neatvykus keliems dalyviams, dėl palankių burtų J. Eimontas pirmą kovą praleido.

Tokio tipo varžybų naujokas – tikras laimės kūdikis, nes tarp geriausių aštuonių žemyno kovotojų pateko neišliejęs nė vieno prakaito lašo. Kita vertus, jis nusipelnė pagarbos vien dėl drąsaus sprendimo keliauti į Bulgariją – vos 65 kg sveriantis lietuvis atrodo tarsi balta varna turnyre, kuriame, kaip bežiūrėsi, ir kilogramai, ir centimetrai reiškia labai daug.

V. Dimitrovas – ne vienintelis karatė meistras, sveikatos problemų užkluptas varžyboms nė neprasidėjus. Pajėgus lenkas Maciejus Mazuras kovoms ruošėsi saugodamas sutvarstytą kairę ranką.

Pirmenybėse Sofijoje trūksta ir kelių kitų stiprių žemyno kovotojų. Vyrų varžybose nedalyvauja tituluotas rumunas Mariusas Ilasas ir Valdemaras Gudauskas, moterų turnyrą praleidžia pasaulio čempionė iš Vengrijos Csenge Szepesi ir Europos čempionė iš Rumunijos Viviana Chirila. Sportininkai nusprendė visą dėmesį skirti pasiruošimui kitą liepą Astanoje (Kazachstanas) vyksiančiam pasaulio čempionatui, į kurį kelialapius jau buvo iškovoję anksčiau.

Tik iš tribūnų kovas ant tatamio seka lengvasvorės Rita Pivoriūnaitė ir Rūta Brazdžionytė, atvykusios į Sofiją palaikyti tautiečių.

Lietuvos moterų rinktinę 12 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Armeec“ arenoje sudaro Inga Mikštaitė, Gabija Gudeliauskaitė, Nora Vaznelytė ir Diana Balsytė.

Praėjusiame Europos čempionate be svorio kategorijų, prieš dvejus metus vykusiame Kaune lietuviai iškovojo penkis medalius: vicečempionais tapo I. Mikštaitė ir Andrius Draugelis, bronzą laimėjo G. Gudeliauskaitė, V. Cėpla ir V. Gudauskas.

2012 metais Kelcuose (Lenkija) surengtose pirmenybėse nugalėtojos laurus pelnė Margarita Čiuplytė, finale įveikusi I. Mikštaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)