Atrankos turnyre 22-i Senojo žemyno rinktinės buvo suskirstytos į šešias grupes. Į kitą etapą – atkrintamąsias varžybas – pateks tik grupių nugalėtojos, prie kurių prisijungs dvylika rinktinių, dalyvausiančių 2016 metų Europos pirmenybėse ir praleisiančių pasaulio pirmenybių atrankos pirmąjį etapą.

Pasaulio čempionato atrankos rungtynės bus žaidžiamos 2015 metų lapkričio 4 ir 8 dienomis, 2016 metų sausio 6, 10, 13 ir 17 dienomis. Tikslus tvarkaraštis bus paskelbtas vėliau.

Atkrintamųjų varžybų susitikimai vyks 2016 metų birželio 11 ir 15 dienomis (visos datos gali keistis viena diena).

Pasaulio pirmenybių finalinis etapas 2017 metų sausį vyks Prancūzijoje. Čempionate žais 24 komandos, o Europai skirta 13 vietų. Be šeimininkų prancūzų kelialapius iškovos trys 2016 metų Europos čempionato prizininkai (arba ir ketvirtoji komanda, jei medalius laimės prancūzai) bei devynios rinktinės, kurios laimės atrankos turnyro atkrintamųjų varžybų mačus.

Lietuvos rinktinė ką tik pasibaigusio Europos čempionato atrankos turnyro grupėje užėmė ketvirtąją vietą, todėl prieš šiuos burtus pateko į antrąjį pagal pajėgumą krepšelį.

Iš pirmojo krepšelio lietuvių varžove tapo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė. Su šia komanda mūsų rankininkai šių metų pavasarį jau žaidė Europos pirmenybių atrankoje. Lietuviai nusileido išvykoje 23:26, bet Kaune atsirevanšavo didesniu skirtumu – 19:15. Tačiau bosniai surinko daugiau taškų žaisdami su kitomis komandomis (dukart sužaidė lygiosiomis su baltarusiais), todėl grupėje užėmė aukštesnę – trečią vietą.

Slovakijos rankininkai pastarajame Europos čempionato atrankos turnyre pralaimėjo visas šešerias rungtynes. Jų varžovėmis buvo Švedijos, Slovėnijos ir Latvijos komandos. Slovakai labiausiai pasipriešino latviams, kuriems nusileido 18:25 ir 22:23.

Kosovo rinktinė tik pernai debiutavo oficialiose varžybose ir dalyvavo 2018 metų Europos čempionato atrankos pirmajame etape, kuriame žaidė devynios silpniausios žemyno komandos.

Kosoviečiai žaidė vienoje grupėje su rumunais bei italais ir pralaimėjo visas ketverias rungtynes.

Visos atrankos turnyro grupės:

1 grupė: Bosnija ir Hercegovina, Lietuva, Slovakija, Kosovas.

2 grupė: Austrija, Suomija, Rumunija, Italija.

3 grupė: Latvija, Ukraina, Graikija, Kipras.

4 grupė: Portugalija, Izraelis, Estija, Gruzija.

5 grupė: Čekija, Turkija, Belgija.

6 grupė: Olandija, Šveicarija, Liuksemburgas.

Komandos, kurios pateko į 2016 m. Europos čempionatą ir nežais pasaulio čempionato atrankos pirmajame etape: Prancūzija, Danija, Ispanija, Kroatija, Islandija, Lenkija, Švedija, Vengrija, Rusija, Makedonija, Baltarusija, Serbija, Norvegija, Juodkalnija, Vokietija ir Slovėnija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)