„Džiaugiamės, kad šios nacionalinio lygio varžybos suburia ir nemažai tarptautinės patirties turinčius konkūrų jojimo meistrus, ir jaunuosius raitelius, dar tik pradedančius savo profesionalią sportinę karjerą, tiek mėgėjus. Kartu tai puiki galimybė tiek raiteliui, tiek žirgui po žiemos pasitikrinti savo pasirengimą intensyviam varžybų sezonui, fizinę formą bei pademonstruoti meistriškumą varžybų aikštelėje. Nepaisant prastų oro sąlygų, varžybos vyko sklandžiai, palaikyti raitelius susirinko daug žiūrovų, kas rodo, kad žirgų sporto populiarumas Lietuvoje auga ir daugėja šios sporto šakos entuziastų“, - sakė Lietuvos žirgų sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Ponių klasės čempionais tapo Luka Kalinauskaitė su žirgu Torontu. Antra vieta atiteko Saulei Liuimaitei su žirgu Takeriu, o trečią vietą užėmė Konradas Urbonas ir Pirat.

Vaikų grupėje nepralenkiamas buvo Igno Makarausko ir Mister X duetas. Antrą vietą užėmė Nojus Chmieliauskas ir Obelisk 14, o trečia vieta atiteko Augustei Baužaitei ir Menson.

Jaunučių grupės čempionų titulą iškovojo Linas Uogela ir Chada. Antrą vietą šioje grupėje užėmė Zigmantas Jasas ir Santana, trečias buvo Linas Uogela su antru žirgu Jalta.

Jaunių grupėje čempionais tapo Lukas Civinskas ir Endis, antra vieta atiteko Rugilei Petravičiūtei ir Enjoy, o treči vietą užėmė Liudviko Šalnos ir Heksalio duetas.

Jaunų žirgų grupėje (4-5 metų) nugalėtojo vardą iškovojo Matas Petraitis ir Calahari. Antrą vietą užėmė Vincas Civinskas su Diona, o trečią - Raimonda Samušytė su žirgu Kabulu.

Jaunų žirgų grupėje (6-7 metų) čempionais tapo Raimonda Samušytė ir Hetė, antra vieta atiteko Redui Rimkui ir Ostas Valnis, trečią vietą užėmė Kostas Gaigalas ir Henrikas.

Mėgėjų I grupėje geriausi buvo Elvina Vasalauskaitė ir Eureka, antrą vietą užėmė Paulė Vaitkevičiūtė ir Komadoras, trečią - Danielis Bojarunas ir Tipija.

Mėgėjų II grupėje čempionais tapo Katrina Novikovaitė ir Ferrari MG, antra vieta atiteko Rasai Lukošiūnaitei ir Bella, trečią vietą užėmė Benas Urbonas ir Bambina.

Mėgėjų III grupėje čempiono titulas atiteko Povilui Mikelskui ir Ledukui. Antrą vietą užėmė Ana Anužienė ir Verrona, trečia vieta atiteko taip pat Povilui Mikelskui su antru žirgu Di Rafael Z.

Suaugusiųjų čempionu, o kartu ir jaunimo bendros įskaitos nugalėtoju tapo Justas Gabalis ir Cassander Z. Vicečempiono titulas atiteko Danieliui Gutkauskui ir Lotus G, o trečią vietą užėmė Irmantas Grikienis ir Glamour for Ever.

Čempionai apdovanoti taurėmis, čempionų juostomis, medaliais (jų treneriai taip pat), jų žirgai - gūniomis, pašarais ir rozetėmis. Čempionato rungčių prizininkams irgi įteiktos taurės, medaliai, o žirgams - rozetės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją