Didelio susidomėjimo sulaukė vieno žymiausių sporto filosofų Europoje, Didžiosios Britanijos sporto filosofijos asociacijos vadovo prof. Jimo Parry pranešimas. Apie vertybių ugdymą šiuolaikinėje mokymo įstaigoje pasakojo edukologijos mokslų daktarė, kontekstinio ugdymo pradininkė Lietuvoje, Austėja Landsbergienė. Olimpiečiai ir pedagogai dalyvavo diskusijoje „Olimpizmas - kiekvieno gyvenimo būdas?“

„Pirmas kongresas buvo iš ties sėkmingas. Džiaugiamės, kad nauja idėja pasiteisino, todėl planuojame surengti daugiau olimpinio švietimo kongresų, į kuriuos skaityti paskaitų ir skleisti olimpizmo idėjų kviesime Lietuvos ir užsienio sporto profesionalus“, - sakė LTOK olimpinio švietimo programų vadovė Vita Balsytė.

Olimpinio švietimo kongresas - olimpinio švietimo projekto „Olimpinė karta“ (iki 2015 metų - „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas“) renginys. Projekte dalyvauja mokyklos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Projekto tikslas - skleisti olimpizmo idealus ir vertybes jaunimo tarpe, skatinti ugdymą per sportą. Kongreso metu prie projekto prisijungė keturi nauji nariai.

Olimpinė diena 2015 metais vyks Kaune

Viešnagės Kaune proga LTOK vadovybė susitiko su Kauno savivaldybės kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėju Mindaugu Šivicku ir kitais atsakingais darbuotojais. Susitikimo metu buvo pasirašyta sutartis dėl Olimpinės dienos, kuri birželio 7-ą dieną vyks Kaune, organizavimo.

„Pirmą kartą kasmetinė sporto šventė rengiama nuo 1989 metų vyks ne sostinėje. Norime, kad Olimpinė diena taptų visos Lietuvos švente, todėl šiais metais renginį organizuojame Kaune. Nuo šiol kiekvieną vasarą Olimpinė diena keliaus vis į kitą miestą“, - sakė Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

Susitikimo metu vadovai aptarė šventės organizacinius klausimus. Bendra LTOK ir Kauno miesto savivaldybės Olimpinės dienos organizavimo darbo grupė susitiks balandžio pradžioje ir pradės ruošti programą. Gegužės mėnesį Olimpinės dienos programa bus pristatyta spaudos konferencijoje.

„Džiaugiuosi, kad Kauno miesto savivaldybė Olimpinei dienai skiria daug dėmesio ir įtraukė šventę į svarbiausių Kauno sporto renginių sąrašą. Olimpinę dieną kiekvienais metais pažymi olimpiniai komitetai visame pasaulyje. Renginio tikslas - paskatinti žmones sportuoti, supažindinti su vasaros sporto šakomis ir skleisti olimpizmo vertybes“, - sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Olimpinės dienos metu vyks Lietuvos mokyklų žaidynių finalo etapas, jo nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimai, tradicinis olimpinis bėgimas, vasaros sporto federacijos paruoš savo pristatomąsias programas. Dalyviams yra ruošiama kultūrinė programa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją