Kotrynos laikas 100 m distancijos finale – 1 min. 10,45 sek., nuo trečią vietą užėmusios danės Thea Blomsteberg mūsiškė atsiliko 0,72 sekundės.

„Į festivalį atvykau su savo rezultatu būdama 12 vietoje, o dabar tapau ketvirta. Man tai didžiulis pasiekimas tokiose svarbiose varžybose – juk pasigerinau asmeninį rezultatą daugiau nei 1 sekunde“, – nenusiminė Kotryna.

K. Teterevkova vienintelė iš jaunųjų Lietuvos plaukikų į festivalį vyko įvykdžiusi A normatyvą ir stabilius rezultatus ji demonstruoja viso festivalio metu. Atrankoje vilnietė 100 m krūtine įveikė per 1 min. 10,61 sek. ir ketvirtu rezultatu pateko į pusfinalį. Jame Kotryna dar pagerino savo rezultatą, finišavo per 1 min. 10,36 sek., pusfinalyje vėl buvo ketvirta ir pateko į finalą.

Kotryna Teterevkova

Ketvirtadienį 100 m laisvu stiliumi rungtyje startavo du Lietuvos atstovai. Šiek tiek greitesnis buvo Titas Smailys, finišavęs per 53,19 sek. ir užėmęs 29 vietą, o Aleksandras Kasakovskis nuplaukė per 53,38 sek. ir atsidūrė per porą pozicijų žemiau.

Beveik vienodą rezultatą pasiekė ir dvi mūsiškės, besivaržiusios 50 m laisvu stiliumi rungtyje. Ema Guzaitė nuotolį įveikė per 28,02 sek., o Marija Rutkauskaitė – per 28,08 sek. ir užėmė atitinkamai 47 bei 49 vietas.

Ilgiausioje distancijoje ketvirtadienį plaukė Germantas Švecovas. Jis 400 m kombinuotu būdu atplaukė per 4 min. 56,64 sek. ir liko 28-tas.

Pirmą kartą Lietuvos plaukimo istorijoje Lietuvos komanda, sudaryta iš Aleksandro Kasakovskio, Liepos Kluonytės, Marijos Rutkauskaitės, Tito Smailio dalyvavo mišrioje 4x100 m estafetėje laisvu stiliumi. Aplenkę Graikijos, Latvijos, Portugalijos bei Liuksemburgo rinktines, lietuviai finišavo 14-ti (3 min. 48,5 sek.). Šis rezultatas tapo absoliučiu nauju Lietuvos rekordu bei Lietuvos (iki 17 metų) rekordu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)