Beje, šį ketvirtfinalio susitikimą teisėjavo arbitrai iš Lietuvos Mindaugas Gatelis ir Vaidas Mažeika.

Po Nepriklausomybės atkūrimo serbės dalyvauja tik antrajame planetos pirmenybių finaliniame etape. Prieš dešimt metų Kroatijoje vykusiame čempionate Serbijos komanda liko tik devinta.

Į pusfinalį nepateko ir praėjusių pirmenybių vicečempionės Prancūzijos rankininkės, ketvirtfinalyje 21:22 (8:11) nusileidusios Lenkijos rinktinei, kuri tarp keturių geriausių planetos komandų pateko taip pat pirmąjį kartą.

Taip pat pirmą kartą pasaulio moterų rankinio čempionato pusfinalyje žais ir Brazilijos komanda, ketvirtfinalyje po dviejų pratęsimų - 33:31 (12:11, 26:26, 29:29) palaužusi Vengrijos ekipos pasipriešinimą. Tai tik trečias kartas pasaulio čempionatų istorijoje, kai į pusfinalį pateko ne visos Senojo žemyno rinktinės. Iki šios dusyk tai pavyko padaryti Pietų Korėjos rinktinei, kuri 1995 metais tapo pasaulio čempione, o 2003-aisiais iškovojo bronzos medalius.

Ketvirtąja pusfinalio dalyve tapo Danija. Danijos rankininkės ketvirtfinalyje 31:28 (17:17) nugalėjo Vokietijos ekipą ir tarp keturių geriausių planetos komandų pateko antrąsyk iš eilės. Tiesa pasaulio pirmenybių medaliais danės paskutinį sykį džiaugėsi 1997-ais metais, kai Vokietijoje tapo čempionėmis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)