Varžybos prasidėjo pučiant silpnam pietvakarių vėjui. Pirm startavo „BIC Techno“ klasės jaunimas. Čia jau pirmame plaukime lyderio pozicija užtikrinai atiteko „Ekstremalaus sporto“ auklėtiniui ir vienam perspektyviausių Lietuvos jaunųjų burlentininkų Rokui Didrikui.

Kuršių marios jau ne pirmą kartą parodė savo neprognozuojamą charakterį. Visų buriuotojų ir varžybų dalyvių ilgai lauktas vėjas pagaliau sugrįžo. Pirmą varžybų dieną pavyko surengti tris „BIC Techno“, tris jėgos aitvarų ir vieną burlenčių „Formulės“ plaukimą.

Antra varžybų diena prasidėjo pučiant rytų vėjui. Pavyko surengti dar tris „BIC Techno“ klasės jaunimo ir tris burlenčių „Formulės“ plaukimus.

Jaunimo grupėje nuo pat pirmo iki paskutinio plaukimo lyderio pozicijos nei karto neužleido R. Didrikas, kuris prieš tai puikiai pasirodė Europos čempionate. Jis vienintelis iš lietuvių iškovojo vietą auksiniame pogrupyje. Vicečempione tapo Paulina Kukauskaitė, trečia vieta atiteko dar vienam „Ekstremalaus-sporto“ auklėtiniui Ryčiui Dambauskui.

Burlenčių ir jėgos aitvarų Formulės čempionatas (D. Didrikienės nuotr.)

Jėgos aitvarų „Formulės“ klasėje čempionu tapo Audrius Karnauskas, vicečempiono titulas atiteko jo broliui Dariui Karnauskui, o bronzos medalį iškovojo vienintelė dailiosios lyties atstovė šioje klasėje Emilė Mažeikaitė.

Burlenčių „Formulės“ klasėje buvo kur kas didesnė intriga. Aistros virte virė iki pat paskutinio plaukimo. Tik po paskutinio finišo paaiškėjo šių metų Lietuvos čempionas. Įnirtingoje kovoje su tokiais patyrusiais varžovais kaip, Gediminas Gresevičius ir Giedrius Liutkus, varžėsi Rio olimpiadoje Lietuvai atstovavęs kaunietis Juozas Bernotas. Antrame paskutinio plaukimo rate čempiono titulą iškovojo Lietuvos olimpietis, aplenkęs G. Gresevičių. Taip jis apgynė praėjusiais metais iškovotą tos pačios burlenčių klasės čempiono titulą. Į šį čempionatą J. Bernotas atvyko tiesiai iš Brazilijos po bemiegės nakties, net nespėjęs apsiprasti su šešerių valandų laiko skirtumu.

Tuo Lietuvos burlenčių ir jėgos aitvarų čempionatas dar nesibaigia. Visas rugsėjo mėnuo skiriamas burlenčių „Slalomo“ ir „Wave“ (bangų rungties) varžyboms. Tik po šių varžybų paaiškės visų burlenčių klasių čempionai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)