Maratonininkė R. Drazdauskaitė sako, kad bėgime sieks pergalės ne dėl sportinių interesų. Bėgikei ši pergalė reikštų asmeninį pasiekimą ir džiaugsmą.

„Laimėti tokiuose bėgimuose reiškia labai daug. Pati bėgimo idėja turi kilnų tikslą, o laimėjimas man reikštų prisidėjimą prie to tikslo įgyvendinimo, raginimo moteris sportuoti ir būti sveikomis“, – sako R. Drazdauskaitė.

Pasak jos, trasa įdomi, yra ir vienas pakilimas, kur teks paprakaituoti. Trasa driekiasi mišku, todėl bėgti bus malonu.

„Yra įkalnių ir nuokalnių, todėl moterims patariu į kalniuką bėgti mažais žingsneliais, neskubėti. Bėgant nuo kalno bėgikės galės pailsėti, atsipalaiduoti“, – sako maratonininkė.

Všį „Tarptautinis maratonas“ direktorius D. Mikulis pristatė maratonininkei ir kitoms bėgimo dalyvėms trasos ypatumus ir varžybų techninę informaciją.

„Bėgimo startinius paketus bus galima atsiimti penktadienį, birželio 27 dieną, nuo 11 val. iki 19 val., Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Panorama“ bei varžybų dieną Vilniaus Vingio parke nuo 10 val. Visos dalyvės bus apdovanojamos atminimo medaliais, o prizininkės – specialiomis rėmėjų dovanomis. Vaikai gaus kompanijos „AVON“ dovanėles“, – sako D. Mikulis.

Pirmieji jėgas išbandys mažiausieji. Vaikų bėgimas prasidės 11 val., o po jų 11. 45 val. startuos abiejų distancijų, 3 km ir 6 km, dalyvės.

„Bėgime bus viena, 3 km trasa. Dalyvės pasirinkusios šį atstumą turės įveikti vieną ratą, o moterys, kurios bėgs 6 km – du ratus. Vaikų bėgimas apsiribos mažuoju estrados ratu, kurio ilgis – apie 500 metrų. Taip pat bus pasirūpinta dalyvių asmeninių daiktų saugojimu“, – sako D. Mikulis.

Kompanijos „AVON“ atstovė V. Žalytė sako, kad šis bėgimas yra vienas iš būdų atkreipti moterų dėmesį į svarbias problemas. V. Žalytė džiaugiasi, kad antrus metus bėgime kviečia dalyvauti tik moteris.

„Penkerius metus kviesdavome bėgti visus. Paskutiniuosius dvejus metus kviečiame tik moteris ir tikime, kad tai taps labai gražia tradicija. Šiemet bėgimas yra skirtas atkreipti moterų dėmesį būtent į savitikros svarbą. Gyvename ir taip žalingoje aplinkoje, tai bent pasirūpinkime savo asmenine sveikata “, – sako V. Žalytė.

Rytoj, birželio 26 dieną, visos moterys kviečiamos į paskutinę pasiruošimo treniruotę, 18.30 val. Vilniuje prie Baltojo tilto. Joje dalyvaus neseniai mama tapusi maratonininkė Diana Lobočevskė ir TV3 sporto žinių vedėja Vlada Musvydaitė su savo vaikais.

Registracija tęsiasi, todėl moterys, nesuspėjusios užsiregistruoti vis dar gali tai padaryti interneto svetainėje www.moterubegimas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)