Ši žinia ketvirtadienio naktį paskelbta per ESPN kanalą ir oficialų UFC puslapį, todėl dvejonių dėl jos realumo nebekyla.

Pranešama, kad kova Las Vegase vyks pagal bokso taisykles, joje numatyta 12 raundų.

28-erių C. McGregorui tai bus debiutas bokso ringe. 40-metis F. Mayweatheris savo ruožtu į ringą sugrįš po dvejų metų pertraukos – paskutinį sykį jis oficialioje kovoje dalyvavo dar 2015-aisiais.

„Diskusijos ir derybos dėl kovos ir jos sąlygų vyko ilgą laiką, tačiau jos buvo sklandžios. Floydą supa sumanūs žmonės ir jie žino, kaip daryti tokius dalykus. Tai, kas tapo neįmanoma, dabar tapo realybe. C. McGregoras yra vaikinas, kuris mūsų sporto šakai per pastaruosius metus padarė milžinišką reklamą. Ir sportas, ir mūsų kompanija siekė šios kovos, fanai to irgi norėjo. Gana sunku patikėti, tačiau mums pavyko susitarti ir tai taps kovinio sporto istorija”, – teigė UFC prezidentas Dana White'as.

„Tai bus kova, kuri bus aptarinėjama plačiausiai planetos istorijoje. Tai bus išskirtinis renginys”, – teigė D. White'as, anot kurio, šiais metais tai bus ne vienintelė C. McGregoro kova – vėliau airis planuoja kautis UFC ringe. Ekstravagantiškasis airis paskutinį sykį UFC kovoje dalyvavo 2016-ųjų lapkritį, kai Niujorke nokautu įveikė Eddie Alvarezą.

Būtent airis pirmasis ir pradėjo kalbėti apie kovą su F. Mayweatheriu, įvairiais būdais per žiniasklaidą ir socialinius tinklus bandyamas išprovokuoti savo oponentą priimti iššūkį.

F. Mayweatheris yra laikomas vienu geriausiu visų laikų pasaulio boksininkų – per savo karjerą, kurią baigė 2015 metais, 40-metis amerikietis iškovojo visas 49 pergales, iš kurių 26 – nokautais. Nuo 1996-ųjų nė karto taip ir nepralaimėjęs JAV atstovas pakartojo legendinio Rocky Marciano rekordą.

Visgi stodamas į ringą prieš C. McGregorą boksininkas galėtų tapti absoliučiu pasaulio rekordininku, nes kova vyks pagal bokso taisykles, o mišrių kovos menų žvaigždė, kaip jau minėta, tokioje dar nėra dalyvavusi.

Bet kuo pasigirti tikrai turi ir C. McGregoras: Airis 2016 metais tapo pirmuoju kovotoju, triumfavusiu dvejose UFC svorio kategorijose. Pasklidus žiniai apie susitarimą, JAV žurnalistai ėmė šią akistatą „Milijardo dolerių vertės dvikova“, dabar jai prilipo naujas – „Amžiaus dvikovos“ pavadinimas.

Forbes.com duomenimis, nepaisant kovos baigties, kiekvienas iš sportininkų savo sąskaitą turėtų papildyti mažiausiai 100 mln. JAV dolerių.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)