Toks skaičius buvo pateiktas po antradienį vykusio Nacionalinės kūno kultūros ir sporto tarybos posėdžio, kuriame nagrinėtas pasirengimas olimpinėms žaidynėms. Anot Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) direktoriaus pavaduotojo Einiaus Petkaus, tai – minimalus planas.

„Sportininkų, galinčių patekti į olimpiadą, yra daugiau: Londone jų gali būti ir 60, ir 70. Paprasčiausiai tokia yra mūsų skaičiavimo metodika, be to, atsižvelgėme į atletų traumas. Visada geriau kalbėti apie mažesnį skaičių, o sulaukti didesnio“, – sakė E. Petkus.

Primename, kad Pekino žaidynėse dalyvavo rekordinio dydžio Lietuvos olimpinė rinktinė, kurią sudarė 71 sportininkas.

Londono žaidynių normatyvus jau yra įvykdę 33 lietuviai, tuo tarpu likus tokiam pačiam laikui iki Pekino olimpiados tokių atletų buvo dešimčia mažiau – 23.

Planuojama, kad Didžiosios Britanijos sostinėje 1-8 vietas turėtų užimti 14 sportininkų iš Lietuvos.

Nacionalinė kūno kultūros ir sporto taryba antradienį taip pat pritarė trijų tarptautinių čempionatų, kurių organizavimui prašoma skirti valstybinių lėšų, rengimui Lietuvoje.

2013 metais Vilniuje vyks pasaulio kiokušin karatė (Kūno kultūros ir sporto departamento prašoma 263 tūkst. litų), Kaune – planetos akrobatinio skraidymo (100 tūkst. Lt), Klaipėdoje – Europos jaunių sunkiosios atletikos (182 tūkst. Lt) pirmenybės.

2013-ais Lietuvoje bus surengtas ir Europos jaunių futbolo čempionatas, tačiau jo reikmėms organizatoriai biudžeto lėšų kol kas nepageidauja.

Primename, kad 2012 metais Panevėžys priims Europos dviračių treko čempionato, o Trakai – pasaulio jaunimo irklavimo čempionatų dalyvius, be to, Šiauliuose vyks TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynės, kurių preliminarus biudžetas siekia net 12,5 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją