Įtemptos ir pilnos nervų rungtynės prasidėjo klaipėdiečių spurtu – 0:3. Tačiau neilgai trukus „Almeida-Stronglasas“ pasivijo varžovus, kuriems visą rungtynių laiką niekaip nepavyko atitrūkti nuo dzūkų. Antrasis rungtynių kėlinys baigėsi esant lygiam rezultatui – 17:17.


Pratęsimo metu „Dragūnui“ niekaip nepavyko suregzti sėkmingų atakų. Tuo tarpu Alytaus „Almeida-Stronglasas“ savų žiūrovų akivaizdoje atakavo patikimai ir išplėšė pergalę rezultatu 21:18 bei išlygino finalo serijos rezultatą – 2:2.

Nugalėtojų ekipoje sėkmingiausiai žaidė Gintautas Adamkevičius, kurio sąskaitoje 7 taiklūs metimai. Dar 6 įvarčius pridėjo Žygimantas Micevičius, 5 – Rokas Lastauskas.

„Dragūnui“ po 3 kartus pasižymėjo Igoris Kopišinskis, Lukas Simėnas, Lukas Juškėnas ir Mindaugas Dumčius.

Pirmą dvikovą dėl aukso medalių namuose laimėjo „Dragūnas“ – 21:20, o išvykoje taip pat triumfavo uostamiesčio ekipa rezultatu 25:27. Vis tik trečiose serijos rungtynėse pagaliau nugalėjo alytiškiai – 19:21.

Penktosios ir lemiamos ekipų rungtynės dėl aukso medalių vyks trečiadienį nuo 19 val.

Moterų čempionate – eilinis žalgiriečių triumfas

Ketvirtose moterų rankinio lygos finalo rungtynėse Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės 31:28 (15:17) nugalėjo HC „Garliava SM-CASCADA“ komandą, laimėjo seriją 3-1 ir ketvirtus metus iš eilės tapo čempionėmis.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad pavyko apginti čempionių vardus, tačiau tai padaryti nebuvo lengva. Prireikė ketverių rungtynių, kad įrodytumėme savo pranašumą. Varžovės buvo kietas riešutas – Garliavos komandą šį sezoną smarkiai sustiprino į klubą grįžusi Laima Bernatavičiūtė, o ir jaunimas smarkiai ūgtelėjo.

Mums pavyko nugalėti, nes išsaugojome daugiau jėgų, atskirais epizodais gerai sužaidė vartininkės Kristina Kvedarienė ir Amanda Vareikienė, o taip pat ir visos žaidėjos įnešė svarų indėlį pergalei pasiekti. Žinoma buvo klaidų ir jų neišvengti. Žiūrėk, suklydai kartą kitą ir rezultatas gali kardinaliai pasikeisti. Abiejų komandų pajėgumai yra apylygiai, todėl esame laimingi šiemet laimėję Lietuvos rankinio taurę ir apgynę čempionių vardus“, – pasibaigus dvikovai trumpai pergalingą rezultatą reziumavo čempionių vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Garliaviškėms 11 įvarčių pelnė Diana Šatkauskaitė, 10 – Laima Bernatavičiūtė, 6 – Laura Masiulevičiūtė, o kauniečių gretose geriausiai pasirodė Gabija Vidūnaitė (10 įvarčių), Audinga Kniubaitė ir Dovilė Ilčiukaitė (po 5).

Sekmadienį Klaipėdoje bus žaidžiamas ketvirtasis mažojo finalo mačas dėl bronzos medalių, kuriame šiuo metu Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ rankininkės 2-1 pirmauja prieš „Dragūnas-Viesulas“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)