Šeštadienio vakarą „Siemens“ arenoje žiūrovai išvydo efektingas Igno Baryso, Tomo Pakutinsko, Valdemaro Kuldos, Igorio Osinino, Tado Jonkaus pergales, pasiektas anksčiau dvikovos laiko pabaigos. Tiesa, ringo šeimininkų dominavimas KOK turnyruose Vilniuje – toks pat įprastas kaip ir pačios varžybos.

Likę Lietuvos kovotojai laimėjo teisėjų sprendimu. Ypač atkakliai klostėsi dviejų praėjusių metų „KOK World GP“ turnyrų sunkiasvorių nugalėtojų kaktomuša. Julius Mocka Vokietijos atstovą Vladimirą Toką įveikė po dviejų papildomų raundų ir užsijuosė čempiono diržą.

Kitoje titulinėje vakaro dvikovoje Sergejus Maslobojevas susitvarkė su Gokhanu Gediku (Turkija).

Nepavyko tik Karoliui Liukaičiui, kurį ant ringo grindų likus dešimčiai sekundžių iki kautynių pabaigos patiesė Latvijai atstovaujantis Vitalijus Buhrjakovas.

Pergalės nešventė ir vienintelė dailiosios lyties atstovė: Julija Stoliarenko ir lenkė Martyna Czech apsikeitė vos keliais taikliais smūgiais ir išsiskyrė lygiosiomis.

Nugalėtojas taip pat nepaaiškėjo lietuviškoje akistatoje tarp Mindaugo Narausko ir Naurio Lukošiūno.


Rezultatai:

Mindaugas Narauskas – Nauris Lukošiūnas

Įžanginėje dviejų tautiečių dvikovoje nė vienam nepavyko kuo nors nustebinti varžovo, todėl po trijų raundų teisėjai paskelbė lygiąsias.

Martynas Jasiūnas – Konradas Czopowiczius (Lenkija);

Ringo šeimininkas pasiekė pergalę teisėjų sprendimu.

Herkus Lukošiūnas – Felixas Minersas (Vokietija)

Vokiečio gynybą rankų smūgiais ne kartą pralaužęs H. Lukošiūnas laimėjo teisėjų sprendimu.

Julija Stoliarenko – Martyna Czech (Lenkija) MMA taisyklės

Atsargiai kovojusios sportininkės apsikeitė vos keletu tikslių smūgių ir, nors imtynių veiksmai buvo leidžiami, per 10 min. tik kartą trumpam pamėgino perkelti grumtynes į parterį. Tiesa, Lietuvos atstovei varžovė sukruvino nosį. Teisėjams neliko nieko kita, kaip skelbti lygiąsias.

Deivydas Danyla – Kyriakos Alepidis (Kipras)

Akivaizdaus pranašumo vienas prieš kitą nepademonstravo ir merginas pakeitę vyrukai. Bet du teisėjai iš trijų pergalę skyrė D. Danylai.

Henrikas Vikšraitis – Jordy Laretas (Surinamas)

Kur kas efektingiau prasidėjo šeštoji dvikova. H. Vikšraitis per kelias sekundes paguldė savo oponentą į nokdauną. Aukštesnis lietuvis kontroliavo įvykius iki akistatos pabaigos ir pelnytai kėlė į viršų ranką.

Ignas Barysas – Arturas Drazekas (Lenkija) MMA taisyklės

Pirmo raundo pabaigoje I. Barysas užklupo lenką kojos smūgiu po suktuko. Kovotojui griuvus ant ringo grindų, teisėjas nokdauno nefiksavo – iškart skirtas nokautas.

Tomas Pakutinskas – Arya Sheikhas Hosseini (Olandija) MMA taisyklės

Nors žadėjo sugalvoti ką nors nauja, T. Pakutinskas jau pirmame raunde laimėjo vienu iš dviejų įprastų būdų – šįkart ne sprando laužimu, o kumščiuodamas parteryje surakinto priešininko galvą.

Valdemaras Kulda – Aurelis Ignatas (Moldova)

Greitai reikalus pirmame raunde sutvarkė ir V. Kulda. Iš pradžių jis pasiuntė A. Ignatą į nokdauną, o vos po akimirkos – ir į nokautą.

Igoris Osininas – Dariuszas Skoczekas (Lenkija)

Nokautai pasipylė kaip iš gausybės rago. Po 2 min. kovos galingu smūgiu keliu varžovą pribloškė I. Osininas. Lenkui buvo prakirstas antakis, todėl akistata baigėsi techniniu nokautu.

Tadas Jonkus – Bartoszas Zajacas (Lenkija)

Analogiškai triumfavo ir T. Jonkus, nors jo varžovas laikėsi iš paskutiniųjų. Tik trečiame raunde po antro nokdauno iš eilės B. Zajaco treneris sumosavo baltu rankšluosčiu, pripažindamas, kad tęsti smūgių fiestos nebėra prasmės.

Karolis Liukaitis – Vitalijus Buhrjakovas (Latvija)

Nokautų karuselė sukosi toliau. Bet šįkart ją stūmė nebe ringo šeimininkas: V. Buhrjakovas likus dešimt sekundžių iki dvikovos pabaigos smūgiu ranka patiesė K. Liukaitį.

Julius Mocka – Vladimiras Tokas (Vokietija)

Pirmoji iš dviejų vakaro kovų dėl čempiono diržo buvo žymiai atkaklesnė nei dauguma ankstesnių. Trečiame raunde daugiau jėgų išsaugojęs ir publikos triukšmingai raginamas lietuvis pakilo į ataką, bet iškovojo tik papildomą raundą. Jo pabaigoje V. Tokas buvo toks pavargęs, kad nepuolamas pats vos nesusmuko ant grindų. Bet teisėjai dar nebuvo įtikinti ir leido sportininkams santykius aiškintis paskutiniame papildomame raunde. Po jo klausimų nebeliko – diržą užsijuosė J. Mocka.

Sergejus Maslobojevas – Gokhanas Gedikas (Turkija)

Paskutinės kautynės taip pat buvo įdomios, bet trečiame raunde „kuvalda“ vadinamas lietuvis jau vaikėsi savo priešininką po visą ringą, dosniai dalindamas smūgius rankomis ir keliais. Teisėjų sprendimas buvo vieningas – nugalėtoju paskelbtas S. Maslobojevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)