Niujorko maratono čempionu tapo 20-metis Ghirmay Ghebresslassie iš Eritrėjos, distanciją įveikęs per 2 val., 7 min. ir 51 sek. Per visą maratono istoriją tai yra trečias greičiausiais trasos įveikimo laikas.

„Niekas iš Eritrėjos dar nebuvo laimėjęs jokio elitinio maratono. Aš tuo neįtikėtinai didžiuojuosi“, – po savo triumfo CNN televizijai sakė naujai karūnuotas čempionas.

Moterų bėgime pirmąją vietą užėmė 34-erių Mary Keitany iš Kenijos, kuri distanciją įveikė per 2 val. 24 min. ir 26 sek. Tai jau trečioji iš eilės jos pergalė šiame prestižiniame maratone.

Iki šiol jauniausiais Niujorko maratono laimėtojais buvo amerikiečiai Alebrto Salazaras, Tomas Flemingas ir Sheldonas Karlinas, laimėję pirmąją vietą atitinkamai 1980, 1973 ir 1972-iaisiais. Visiems jiems buvo po 22-ejus metus.

Jauniausia moterų maratono laimėtoja iki šiol išlieka amerikietė Beth Bonner, kuri 1971-aisiais triumfavo būdama 19-metė.

G. Ghebreslassie pirmą kartą pasaulio maratono elite atsidūrė praėjusiais metais, kai triumfavo Pekine vykusiame pasaulio čempionate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)