Pirmosios sekmadienio vakarą savo rungtynes pradėjo Baltarusijos ir Švedijos bei Vengrijos Danijos poros. Švedijos ir Baltarusijos mače intriga ilgai neišsilaikė.

Brandų žaidimą šio čempionato metu demonstruojantys švedai nuo savo varžovų atitrūko jau pirmoje rungtynių pusėje ir po pirmojo kėlinio pirmavo dviženkliu skirtumu (24:11).

Antrasis rungtynių kėlinys tebuvo formalumas ir N. Ekbergo bei J. Gottfridsonno vedami švedai toliau triuškino mūsų kaimynus. Galutinis rungtynių rezultatas 41:22.

Ši užtikrinta Švedijos pergalė gali kelti nerimą prancūzams, kadangi būtent švedai bus šeimininkų varžovai ketvirtfinalyje.

Kitame paraleliai vykusiame aštuntfinalio mače olimpiniai čempionai danai nuo pat pirmų rungtynių minučių paleido Vengrijos rinktinę į priekį ir visų rungtynių metu nebuvo išsiveržę į priekį.

Vis dėlto pirmam kėliniui artėjant prie pabaigos danams buvo pavykę išlyginti rezultatą (12:12), tačiau kėlinį įvarčiu užbaigė vengrai ir po trisdešimties minučių turėjo vieno įvarčio persvarą (13:12).

Antrasis kėlinys vyko panašiu scenarijumi kaip ir pirmasis: nuo pirmų antrosios pusės minučių vengrai sugebėjo atitrūkti ir vienu metu turėjo 4 įvarčių pranašumą (22:18).

Tačiau Danijos rinktinė kilo į lemiamą šturmą ir jiems netgi buvo pavykę išlyginti rezultatą (24:24). Tačiau paskutinės rungtynių minutės priklausė vengrams.

Z. Baloghas ir G. Csaszaras smeigė paskutinius įvarčius į olimpinių čempionų vartus ir išsiuntė juos namo jau po aštuntfinalio barjero. Vengrijos nacionalinė rankinio rinktinė šventė pergalę 27:25.

Rezultatyviausias vengrų gretose buvo M. Lekai, kuris pelnė 6 įvarčius, danų ekipoje M. Hansenas pelnė net 8 įvarčius, tačiau to jo komandai neužteko.

Po pirmosios didelės staigmenos iškart sekė antroji. Europos čempionai vokiečiai, kurie iki aštuntfinalio nebuvo patyrę nė vieno pralaimėjimo, suklupo susidūrę su viename čempionate jau sužibėjusia Kataro rinktine.

Kataras savoje grupėje užėmė tik ketvirtąją vietą ir nė iš tolo nepriminė tos, komandos kuri buvo sugebėjusi tapti pasaulio vicečempione.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo vokiečiai ir atrodė, jog Europos čempionams nekils didelių problemų su Kataro ekipa. Vienu metu pirmajame kėlinyje vokiečiai jau pirmavo 4 įvarčiais, tačiau išsaugoti šio pranašumo iki kėlinio pabaigos nepavyko.

Po pirmojo kėlinio Vokietija vis dar pirmavo 10:9. Antrajame kėlinyje vokiečiai vėl buvo atitrūkę nuo savo varžovų (17:13), tačiau tuomet Vokietijos rinktinė sustojo ir leido Katarui sumažinti atsilikimą, o pačioje rungtynių pabaigoje ir pirmą kartą išsiveržti į priekį ir švęsti pergalę rezultatu 21:20.

Nesustabdomas Kataro komandoje buvo R. Capote, kuris pasižymėjo net 8 kartus. Šioms tragiškai Vokietijai pasibaigusioms rungtynėms teisėjavo lietuvių teisėjų pora V. Mažeika ir M. Gatelis.

Paskutiniajame aštuntfinalio mače Kroatijos rinktinė stojo į kovą su egiptiečiais. Kroatija pasimokė iš Vokietijos ir Danijos klaidų ir rungtynes pradėjo susikaupusi.

Kroatai jau pirmajame kėlinyje susikrovė solidų pranašumą 13:7. Antroje rungtynių dalyje Egiptui pavyko sukurti intrigą ir sušvelninti savo atsilikimą, tačiau per arti savo varžovų kroatai neprisileido.

Viskas, ką pavyko pasiekti egiptiečiams, tai sumažinti deficitą iki 2 įvarčių kėlinio viduryje (16:14). Tuomet darbo ėmėsi L. Cindričius, kurio įvarčiai sukrovė saugesnę persvarą kroatams, o galiausiai pergalę Kroatija šventė rezultatu 21:19. Už L. Cindričių, kuris pelnė 5 įvarčius, žaidė tik Z. Horvatas, pasižymėjęs 6 kartus.

Sausio 24 dieną prasidėsiančio ketvirtfinalio etapo poros:

Norvegija – Vengrija

Švedija – Prancūzija

Slovėnija – Kataras

Ispanija – Kroatija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)