Apie tai pranešė J. Jefimovos oficialus atstovas ir agentas Andrejus Mitkovas. Dalis A. Mitkovo postringavimų pasirodė žiniasklaidoje dar trečiadienį (balandžio 13 d.). Vėliau buvo išplatinta ir platesnė A. Mitkovo rašto versija, pagal kurią aiškėja, kad vien 2016 metais J. Jefimova net keturiskart (!) buvo pagauta vartojusi draudžiamą preparatą meldoniumą.

Šiuo metu mums žinomi keturi teigiami Julijos Jefimovos mėginiai su meldoniumu. Du mėginiai buvo paimti nevaržybiniu metu iki kovo 1 dienos, du varžybų metu po kovos 1 dienos.
Plaukikės atstovas Andrejus Mitkovas
Pateikiame visą A. Mitkovo tekstą, kuriame atskleidžiama iki šiol negirdėtų detalių:

Julijos Jefimovos komanda, kurią sudaro teisininkai, medikai ir mokslininkai atidžiai išstudijavo WADA pranešimą dėl meldoniumo. Tai labai svarbus dokumentas, skirtas sportininkų teisėtų interesų gynybai. Mes dėkingi visiems mūsų atstovams, kurie tarpininkavo, kad toks pranešimas atsirastų, kurie diskutavo su WADA ir kitomis organizacijomis. Pirmiausia – Rusijos sporto ministrui Vitalijui Mutko, kuris vertina kiekvieną savo sportininką.

Kartu mes norime apsaugoti visus dėl išankstinio džiūgavimo. (...) WADA pranešimas, pirmiausia ten paskelbtos laiko ir kiekio normos, suteikia galimybę išteisinti didžiąją daugumą Rusijos sportininkų. Tarp jų - ir Juliją Jefimovą. Tačiau nėra kalbos nei apie amnestiją, nei apie automatinį laikino draudimo dalyvauti varžybose nutraukimą. Visi darbai ir sprendimai - dar ateityje.

Šiuo metu mums žinomi keturi teigiami Julijos Jefimovos mėginiai su meldoniumu. Du mėginiai buvo paimti nevaržybiniu metu iki kovo 1 dienos, du - varžybų metu po kovos 1 dienos. Pagal mums pateiktų laboratorijų dokumentus, mes galime kalbėti, kad meldoniumo koncentracija visuose keturiuose J. Jefimovos mėginiuose toli nuo WADA nurodytų draudžiamų normų (...). Prieš valandą J. Jefimova nusiuntė laišką FINA, kuriame, remiantis WADA paruoštomis rekomendacijomis, prašo nutraukti laikiną draudimą dalyvauti varžybose.

Mes konstruktyviai ir operatyviai bendradarbiavome su FINA šios bylos klausimais. Ir tikimės, kad sprendimas panaikinti laikiną nušalinimą (nuo plaukimo) būtų priimtas maksimaliai greičiau. Mes skaičiuojame, kad Julija galėtų dalyvauti Rusijos čempionate (balandžio 16-23 d., Maskvoje). Kitas reikalas – sunku kalbėti apie sportininkės pasirengimą.

Pirma, Julija patyrė didelį stresą dėl šios istorijos su meldoniumu. Antra, ji neseniai sirgo pūline angina ir dar nevisiškai pasveiko. Nežiūrint į tai, J. Jefimova skrenda į Maskvą, kas ir buvo iš pradžių suplanuota. Klausimas dėl jos dalyvavimo Rusijos čempionate, kur vyks atranka į žaidynes, kol kas lieka atviras. Tačiau, noriu pabrėžti, pagal FINA taisykles, J. Jefimova seniai yra įvykdžiusi olimpinius Rio de Žaneiro „A“ normatyvus 100 ir 200 metrų plaukimo krūtine rungtyse“.

Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) trečiadienį pranešė, kad, jei sportininko organizme, mėginyje paimtame iki 2016 metų kovo 1 dienos, draudžiamo preparato meldoniumo koncentracija yra mažiau negu 1 mikrogramas, jiems nebus taikomos sankcijos.

WADA atstovų teigimu, mažos meldoniumo dozės organizme leis įrodyti, kad sportininkas sąmoningai nevartojo dopingo. WADA toliau tirs tuos atvejus, kaip sportininkai patys prisipažino vartoję dopingą po 2016 metų sausio 1 dienos arba meldoniumo koncentracija jų kraujyje viršys 15 mikrogramų.

Nuo atsakomybės nebus atleisti ir tie asmenys, kurių kraujyje bus nuo 1 iki 15 mikrogramų meldoniumo, o dopingo testas buvo darytas po 2016 metų kovos 1 dienos ar vėliau.

Po šios žinios pasipiktino Rūtos Meilutytės treneris Jonas Ruddas, trečiadienį pareiškęs: „Viską valdo pinigai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)