Didžiausia intrigą šeštadienį kėlė kanojų irklavimo 200 m sprintas, kuriame varžėsi Europos žaidynių čempionu neseniai tapęs Henrikas Žustautas ir Londono olimpiados vicečempionas Jevgenijus Šuklinas.


Lietuvos čempionate triumfavo pirmas finišą pasiekęs H. Žustautas (37.789 sek.). J. Šuklinas liko antras (38.368), o bronzos apdovanojimą iškovojo Vadimas Korobovas (38.789).

Pranešama, kad Henriko šeštadienį Trakuose pasiektas rezultatas yra neoficialus pasaulio rekordas.

Kelialapį į pasaulio čempionatą iškovojo tik Lietuvos čempionas, nes pasaulio čempionate vienoje distancijoje šaliai gali atstovauti tik vienas irkluotojas.

Lietuvos čempionu tapęs H. Žustautas po apdovanojimų sakė, jog lengvos pergalės tikrai nesitikėjo: „Nebuvo lengva, po Europos žaidynių Baku buvau šiokioje tokioje duobėje, bet kasdien jaučiausi geriau. Starte nežinojau kaip viskas pavyks. Pradžioje negalėjau pagauti atramos, bet po 100 metrų įsivažiavai ir viskas buvo gerai.“

„Tikiuosi atlaikyti tempą iki pasaulio čempionato ir iškovoti olimpinį kelialapį. Tiesą sakant, prieš sezoną tokių rezultatų tikrai nesitikėjau. Aišku, konkurencija su Jevgenijumi padeda tobulėti. Jį aplenkus galima tikėtis gerų rezultatų ir pasaulio čempionate, ir olimpinėse žaidynėse. Apmaudu, kad į pasaulio čempionatą negalime važiuoti abu“, - sakė Henrikas.

Jaunajam varžovui pralaimėjęs J. Šuklinas apmaudo nerodė ir žadėjo padėti Henrikui ruoštis ateities varžyboms.

„Stengsiuosi padėti Henrikui toliau tobulėti. V. Korobovas taip pat sparčiai tobulėja, jis taip pat jau yra rimtas konkurentas. Sieksime gerų rezultatų, dar noriu šį tą laimėti, nuvažiuoti į olimpines žaidynes. Bet Henrikas šiandien buvo stipresnis, tad jis ir turi važiuoti į pasaulio čempionatą“, - sakė J. Šuklinas.

H. Žustautas šiemet J. Šukliną šiemet įveikė jau trečią kartą.

Keturviečių kanojų 200 m distancijoje H. Žustautas laimėjo dar vieną aukso medalį. H. Žustautas, Vytautas Prunskas, Jevgenijus Miasniankinas ir Artūras Gilesevičius distanciją įveikė per 37.134 sek.

H. Žustautas kartu su Žygimantu Jusiu dalyvavo ir dviviečių kanojų 200 m rungties finalo plaukime. Jame H. Žustautas ir Ž. Jusys iškovojo sidabro medalius (37.454 sek.).

Auksą šiame plaukime iškovojo V. Korobovas ir Jevgenijus Miasniankinas (37.267), o trečia vieta atiteko Andriui Jančiukovičiui ir Gytautui Juršėnui (40.454).

Europos čempionate bronzą iškovoję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas vyrų dviviečių baidarių 200 m rungties finale distanciją įveikė per 31.446 sek. ir iškovojo aukso medalius. Antroje vietoje finišavo Simonas Maldonis ir Rokas Puzonis (32.336), o trečioje – Mantas Grikšas ir Mindaugas Maldonis (33.071).

Ignas Navakauskas laimėjo vyrų vienviečių baidarių 200 m rungtyje (34.511 sek.). Jis aplenkė latvį Aleksejų Rumiancevą (34.808) ir E. Ramanauską (35.042). I. Navakauskas taip pat iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)