„Trečiadienį treniravausi 710 kg naščių nešimą. Vieną kartą juos nunešiau ir tuomet pagalvojau, reikia dar kartą, kad būtų geresnė treniruotė. Tik pakėlus nudiegė petį kaip elektra“, – pasakojo traumos aplinkybes Ž. Savickas.

Jis tvirtino, kad peties neskaudėjo, bet treniruotę buvo priverstas nutraukti – negalėjo rizikuoti: „Ištyrėme per kelias dienas, diagnozė – kakle užspaudė nervą tarp C3-C4 slankstelio. Jis atsakingas už peties deltos raumenį. Panašu, kas buvo prieš pora metų „Arnold Strongman“ turnyre.“

Tuomet Lietuvos galiūnui naščiai taip pat užspaudė nervą, jie atėmė visą kairę sportininko pusę. Laukė ilga reabilitacija, dėl kurios Ž. Savickas netgi drastiškai numetė daugiau nei 30 kg svorio.

„Nešant naščius ir rentinį buvau pasiekęs geriausią formą, tačiau kalbant apskritai, nebuvau dar pasiruošęs 100 proc. Buvau pasiruošęs kovoti dėl pirmos vietos, bet nebuvo taip, kad važiuoji laimėti. Tai labai nenuliūdau“, – kalbėjo galiūnas.

8 kartus „Arnold Strongman Classic“ turnyro nugalėtojas tikino, kad stengsis operatyviai atsistatyti – traumai išsigydyti prireiks iki 2 mėnesių.

„Birželio mėnesį vyks pasaulio čempionatas, tai atsigauti tikrai spėsiu. Ten svoriai ne tokie dideli kaip „Arnold Classic“ turnyre, gal tada jau nesitraumuosiu“, – juokavo Ž. Savickas ir pridūrė, kad dar bus varžybų. – Rąsto kėlimo rekordas užsigulėjęs – reikia dar kažką nuveikti prieš baigiant karjerą.“

Ž. Savickas pasaulio čempionu yra tapęs keturiskart (2009, 2010, 2012 ir 2014 m.). Jau net 25 metus profesionaliai sportuojantis galiūnas taip pat yra daugkartinis pasaulio rekordininkas.

Today my bodyweight 170kg. #lithuanian #strongman #bigz #training #gym #gymlife #strong #arnoldclassic2017

A post shared by Zydrunas Savickas BIG Z (@savickas_bigz) on Jan 30, 2017 at 8:05am PST

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)