Bendradarbiavimo sutartį tarp Irano ir Lietuvos federacijų praėjusią savaitę Teherane pasirašė jų prezidentai Majidas Keyhani ir Eimantas Skrabulis.

Pastarasis DELFI pasakojo Irano sostinėje viešėjęs verslo reikalais ir tuo pačiu pasinaudojęs galimybe susipažinti su kolegomis iš daugeliui lietuvių egzotiškos šalies, kurią formaliai tebevaldo didysis ajatola Ali Khamenei.

Abi pusės susitarė ateityje keistis ne tik patirtimi, bet ir sportininkais: lietuviai vyks į treniruočių stovyklas Irane, iraniečiai – į varžybas Lietuvoje.

„Šaltuoju metų laiku mes kaskart ieškome vietų, kur galėtume organizuoti stovyklas. Jos paprastai vyksta Portugalijoje, Ispanijoje, Italijoje, o Iranas – mums nežinomas. Bet tai – mūsų pačių problema. Jis nėra labai toli, laiko skirtumas nedidelis, susisiekimas per Stambulą – gana patogus, šalis nėra brangi, turi įvairias klimato zonas: šiaurėje šiek tiek vėsiau, pietuose karšta.

Mums pasiūlė keletą sporto bazių, galbūt atsiras trenerių, norinčių stovyklauti tenai. Vieną jų Teherane, kurią sudaro stadionas ir maniežas, jau aplankiau – sakyčiau, galėtume tik džiaugtis, jei turėtume tokias sąlygas Vilniuje“, – teigė E. Skrabulis.

Eimantas Skrabulis su kolegomis iš Irano

Savo ruožtu, Irano lengvaatlečiai vasarą esą galėtų startuoti atvirose Lietuvos taurės varžybose, mat tuo metu tėvynėje jiems sportuoti būna per karšta.

„Vilniuje, Kaune ar Palangoje jie rastų labai švarų orą, galėtų čia išbandyti savo pajėgumą, pasirengti svarbiausioms tarptautinėms varžyboms“, – planus kūrė LLAF prezidentas.

Naujuosius partnerius jis vadino maloniais ir intelektualiais žmonėmis, nors pripažino, kad kultūrinių skirtumų galima pajusti net ir lengvosios atletikos stadione: pavyzdžiui, Irane moterų ir vyrų varžybos rengiamos atskirai.

Kokių verslo interesų turi Irane, Vokietijoje registruotos „Cosma“ kompanijos savininkas neatskleidė.

„Tai – tik pirmi žingsniai. Turime sumanymų, bet neperšokus griovio geriau nesakyti „op!“. Ir nereikia pulti džiaugtis, kad ten dabar jau viskas labai gerai. Bet žmonės – pakankamai draugiški, apie juos per mažai žinome ir per daug bijome. Šalis turi savo kultūrinį koloritą, bet nėra labai agresyvi ar radikali. Jokio negatyvo europiečių atžvilgiu nesijaučia. Tik, žinoma, tai vis tiek yra islamo respublika“, – įspūdžiais iš apsilankymo Teherane dalinosi E. Skrabulis.

Garsiausias Irano lengvaatletis – buvęs Virgilijaus Aleknos konkurentas disko metimo sektoriuje Ehsanas Haddadi. 30-metis Londono olimpinis vicečempionas yra pirmas ir vienintelis Irano lengvosios atletikos atstovas, savo trofėjų kolekcijoje turintis olimpinių žaidynių medalį.

Ehsanas Hadadi
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)