Tamperės teismas priėmė didelio rezonanso sulaukusį sprendimą. Kubos rinktinės kapitonas Rolando Cepeda ir žaidėjai Abrahanas Alfonso, Ricardo Calvo bei Osmany Uriarte gavo penkių metų įkalinimo bausmę, o Sosa Luisui Sierrai skirta trejų metų įkalinimo bausmė. Šeštasis kaltintas žaidėjas Darielis Albo buvo išteisintas.

Šeši Kubos tinklininkai buvo areštuoti dar liepos pradžioje, po skandalo viename iš Tamperės viešbučių – smurtinio incidento metu labai smarkiai nukentėjo suomė moteris, policiją informavusi, kad buvo išžaginta.

Saugodami jos garbę ir orumą, Suomijos teisėsaugininkai neįvardijo nei moters tapatybės, nei smulkesnių incidento aplinkybių, tačiau leido suprasti, kad „sportininkai elgėsi tiesiog žvėriškai“.

Moteris patyrė fizinių sužalojimų, buvo palaužta psichologiškai, jai iš užpuolikų taip pat priteista 24 tūkst. eurų suma.

Skandalas kilo pasaulio taurės varžybų metu, kur dalyvavo ir Kubos rinktinė, vėliau į gimtinę išvykusi toli gražu ne pilnos sudėties. Iš karto po incidento buvo sulaikyti dar du kubiečiai, tačiau vėliau pareigūnai kaltinimus jiems panaikino ir sportininkus išleido į laisvę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)