„Tai buvo iššūkis su visais jam priklausančiais atributais – alinančiu karščiu dieną, šaltomis naktimis ir lėtai tirpstančiais kilometrais. Tačiau, toli gražu tai nebuvo negatyvi patirtis, nes viskas klostėsi daug geriau nei tikėjomės. Nuostabūs kraštovaizdžiai, kvepiantys Dzūkijos miškai, įspūdingi saulėlydžiai, visą naktį kutenantys besikeičiantys oro srautai, savi ir tokie artimi lietuviški miesteliai, brėkštantys saulėtekiai ir žinoma beprotiškai fantastiškas žmonių palaikymas mums suteikė didelės prasmės šiam įvykiui.

Iš Vilniaus pajudėjome liepos 3 dieną Katedros varpinei skelbiant dešimtą valandą su būriu dviratininkų, kurie mus nusprendė palydėti kelionės pradžioje. Pasiekus Druskininkus kiek netikėtai savo iniciatyva mus pasitiko ten buvę dviratininkai. Vėliau entuziastų sulaukėme nuo Liepalingio, Palangos, Biržų, o kai paskutiniosios nakties vidurnaktį Zarasų miškuose mus pasitiko būrys dviratininkų iš Visagino, supratome, kokie malonūs, geri ir neabejingai palaikantys yra Lietuvos žmonės.

Emocinė kulminacija turbūt pasiekė kur kas anksčiau nei menama finišo linija prie Katedros Vilniuje. Tai nutiko kažkur pusiaukelėje tarp Švenčionių ir Pabradės, kai apie 4 valandą ryto mūsų atvyko dviračiu pasitikti ypač teigiamai nusiteikęs bičiulis iš Vilniaus. Tai buvo tikras energetinis užtaisas mūsų visai komandai.

Šio iššūkio sėkmės formulė susidėjo iš palaikymo komandos ir motyvacijos. Svajonės įgyvendinimas nepaliko abejingų šeimos ir artimiausių Renato ir Elijaus bičiulių. Jie ne tik entuziastingai rūpinosi visais logistiniais niuansais, bet ir patys epizodiškai prisijungė kartu minti palaikydami gerą nuotaiką ir neleisdami mažinti tempo. Tuo metu rekordo siekimas per Mindaugo karūnavimo savaitgalį įprasmina Lietuvos garbę ir pasiekimus bei tuo pačiu skatina branginti šią šalį ir jos laisvę atkreipiant dėmesį į tai, kokia nedidelė yra Lietuva, mat galima vienu kartu apvažiuoti aplink ją dviračiu.

Mūsų pasiektas laikas važiuojant dviračiais 1136 kilometrų aplink Lietuvą yra 44 valandos 17 minučių ir 23 sekundės. Manome, kad ši laiko žymė yra įveikiama, bet norėtume perspėti, kad tikrai lengva nebus. Supraskite tai kaip provokaciją priimti iššūkį aplink Lietuvą“, –

Po tokio Renato ir Elijaus rekordo norisi tikėti, kad didžiausias melas sau sakyti, kad neverta kažko daryti, nes vis tiek nepavyks. Svarbiausia judėti pirmyn ir nesidairyti atgal. Jei atrodo, kad kas nors neįmanoma, vadinasi neįmanoma tik dabar!

Šiek tiek faktų:

1136,51 kilometrai.

Bendras laikas: 44 val 17 min 23 sek.

Miegota per visą laiką – 45 min.

Judėjimo vidutinis greitis – 32,7km/h (34 val 42 min 20 sek.)

Oro temperatūra: aukščiausia užfiksuota ties Lazdijais +37,0 C žemiausia +10,4 ties Šilute

Poilsiui (po 10-15 min.) stota maždaug kas 60 kilometrų

Du priverstiniai sustojimai prakirtus dviračio rato kamerą;

Sudeginta kalorijų 388 29 kcal (kiekvienas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)