Trenerio pareiginės algos nuolatinė dalis, didinama atsižvelgiant į trenerio turimą kvalifikacinę kategoriją: už pirmą kvalifikacinę kategoriją 45 procentais, už antrą – 55 procentais, už trečią – 65 procentais, už ketvirtą – 75 procentais, už penktą – 90 procentų, už šeštą – 100 procentų.

Treneriams, neturintiems kvalifikacinės kategorijos, pareiginės algos nuolatinės dalies koeficientai gali būti didinami iki 40 procentų.

„Nauja darbo apmokėjimo tvarka pagerina sąlygas jauniems treneriams. Jie turės didesnę motyvaciją kol nėra sukaupę reikiamo stažo ir patirties“, - sako įstatymo derinime dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Edis Urbanavičius.

KKSD parengė ir patvirtino kvalifikacinių kategorijų valstybės ar savivaldybių biudžetinėse įstaigose pagal darbo sutartis dirbantiems treneriams suteikimo ir panaikinimo tvarkos aprašą. Ši tvarka įsigaliojo vasario 10-ą d.

Aprašas buvo aptartas su Lietuvos sporto padalinių vadovų asociacija, Lietuvos savivaldybių sporto mokymo įstaigų vadovų asociacija, Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos trenerių profesine sąjunga ir patikslintas atsižvelgiant į išsakytas pastabas ir pasiūlymus.

„Patvirtinus naują aprašą didės trenerių konkurencija, kuri turėtų padaryti įtaką ir gerėjantiems sportininkų rezultatams. Taip pat mažėja administracinė našta viešo sektoriaus subjektams, nes sprendimą dėl kvalifikacinės kategorijos priims tiesioginis darbdavys, o ne departamento ar savivaldybių administracijų sudarytos komisijos. Dėl to ir patys sprendimai trenerių atžvilgiu bus priimami kur kas greičiau“, - teigia E. Urbanavičius.

Patvirtintas ir sportinio ugdymo rekomendacijų pakeitimas, kuriuo nustatoma, kad treneriams vienai kontaktinei akademinei ugdymo valandai pasirengti turi būti numatyta 15 minučių. Šis laikas įskaitomas į trenerio darbo laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)