Susirinko ne tik kauniečiai

„Mus maloniai nustebino, kad atsirado tiek daug žmonių norinčių pasinaudoti galimybe paskutinį vasaros penktadienį palydėti bėgant 8 kilometrus tamsiomis Kauno gatvėmis. Nors oras ir ne itin vasariškas, bet renginio atmosfera ir dalyvių šypsenos praskaidrino šį apniukusį vakarą. Įspūdžių užteks ilgam. O kitais metais tikimės tris kartus didesnio, ryškesnio, garsesnio ir įspūdingesnio renginio“, - pasakojo bėgimą organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Į pirmą naktinį bėgimą Kaune susirinko dalyviai ne tik iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės ir kitų Lietuvos miestų, bet buvo svečių ir iš JAV, Anglijos, Škotijos, Lenkijos ir kitų kaimyninių šalių. Organizatoriai skaičiuoja, kad su 700 užsiregistravusių dalyvių kartu bėgo ir kelios dešimtys gyventojų, bėgančių savo malonumui.

Prieš varžybas apšilę treniruotėje šviečianti ir mirksinti minia pasileido šviesomis nužymėta 8 kilometrų trasa Nemuno krantine. Pasiekę Kauno pilį dalyviai sugrįžo atgal į Nemuno salą kur juos pasitiko gyva muzika ir šviesų šou.

„Nors bėgioju vakarais, bet pirmą kartą dalyvavau naktiniame bėgime. Buvo labai smagu ir įdomu. Šviesos, muzika, šviečiantis mėnulis ir daug linksmų žmonių“, - pasakojo renginio dalyvis Paulius.
Nugalėtoją nustebino prizas

8 kilometrų distanciją greičiausiai įveikė Dovydas Stašys (26:03,9) ir „Kauno maratono klubo“ narė Milda Vilčinskaitė (27:39,6). Nugalėtojai buvo pasitikti fejerverkais.

„Oras puikus, važiuojant iš Vilniaus lijo, o čia mėnulis šviečia, gaivu. Pats tas bėgti. Tiesa, bėgant tamsoje jautiesi labiau įsitempęs, atidžiau žiuri kur bėgi. Nustebino prizas. Apie dovanojamas akcijas dar neteko girdėti. Bus puiki proga išbandyti save šioje srityje“, - po finišo pasakojo D. Stašys.

Rėmėjų prizais buvo apdovanoti ir antrą ir trečią vietą užėmę sportininkai. Antri atbėgo Monika Vilčinskaitė (28:29,1) ir Domantas Balsys (26;18,1). Nuo jų nedaug atsiliko ir trečias vietas užėmė Kristina Rybakovaitė (31:46,4) ir Vitalijus Afanasjevas (26;18,01).

Piešė paveikslą labdarai

Pirmas bėgimas“ baigėsi aukcionu, kurio metu buvo parduotas gatvės menininko iš Indonezijos, Andres Busrianto, šviečiantis paveikslas. Už paveikslą surinktos lėšos, kaip ir kiek daugiau nei 600 eurų surinktų registracijos metu, bus perduotos Ritos Garbaravičienės labdaros ir paramos fondui, kurios aprūpins nepasiturinčių šeimų vaikus kuprinėmis, sąsiuviniais, pieštukais ir kitomis mokyklinėmis reikmėmis.

A. Busrianto renginio metu nupiešė 2 metrų ilgio ir 1,5 metro pločio paveikslą kol dalyviai bėgo 8 kilometrus. Tam buvo naudojami purškiami, tamsoje šviesą atspindintys dažai ir iš anksto paruošti trafaretai. Paveikslas buvo parduotas už 55 eurus.

„Nupiešiau bėgančios merginos atvaizdą. Pagal Indonezijos mitologiją, saulė yra vyro simbolis, o mėnulis moters. Kadangi renginys vyksta šviečiant mėnesienai, tai ir piešiau moterį“, - tikino menininkas, pridurdamas, kad jam gera žinoti, kad jo paveikslas palengvins vaikų ir šeimų gyvenimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)