„Šiemet varžybose sulaukėme rekordinio vaikinų, merginų ir mišrių komandų skaičiaus – beveik 1,6 tūkst. dalyvių, iš kurių net trečdalis merginos ir net pusė – kasmet sugrįžtančių mėgėjų. Šie skaičiai ir dalyvių emocijos, nesvarbu, ar jie įveikė trasą ir kirto finišo liniją, ar patyrė tik dalį nuotykio, rodo, kad Lietuvoje turime vis daugiau šio sporto entuziastų, kurių neišgąsdino ir pirmas vasariškas karštis, – sakė varžybų „Vilnius Challenge“ vienas iš įkūrėjų Vytenis Benetis, prisimindamas, kad pirmose varžybose dalyvavo vos daugiau nei 250 dalyvių.

Varžybose profesionalai įveikė 55 kilometrų, mažiau patyrę sportininkai ir mėgėjai – 30 ir 40 kilometrų, naujokai – 15 kilometrų ilgio trasas, kurios pareikalavo 1-9 valandų ištvermės. Dalyviai orientavosi Vilniaus mieste, važiavo dviračiais, įveikė bėgimo, požemių, plaukimo, irklavimo ir riedučių rungtis.

„Dviračiai, riedučiai senamiestyje, bėgimas Sapieginės miško kalvomis, užduotys Žvėryne, orientavimasis Karoliniškių kalvų šlaitais, aplankytas Vingio parkas, bunkeriai, požemiai, Tauro kalnas, plaukimas su plaustu Nerimi ir daugybė kitų, per kelias valandas aplankytų, sostinės vietų bei atliktų užduočių. Pamačiau visai kitokį Vilnių“, – pasakojo vienas iš „Vilnius Challenge“ Raudonos trasos dalyvių, su komandos draugu įveikęs keliasdešimt kilometrų nuotykį varžybose. – Kitąmet prieš varžybas pasportuosime ir pasitreniruosime stipriau – bandysime įveikti visą trasą.“

Sudėtingiausią Juodą trasą pasirinkę dalyviai turėjo įveikti papildomų, įvairesnių užduočių – su dviračiais rankose virve persikelti nuo vieno Vilnelės kranto iki kito, įveikti virvės rungtį nuo Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės iki Baltojo tilto, bėgti su baidarėmis Žvėryno požeminėmis pėsčiųjų perėjomis ir vėliau įveikti beveik 5 kilometrų plaukimo etapą, nuolat orientuotis mieste. Šios trasos profesionalai ir mėgstantys didelius iššūkius dalyviai per 8-9 valandas įveikė daugiau nei 60 kilometrų ir pirmi vyrų kategorijoje finišavo Gediminas Morėnas ir Gytis Šumskas, moterų – Miglė Mačionytė ir Ieva Baltriukaitė, o mišrioje visą laiką pirmavo bei nugalėjo daugkartiniai šios klasės nugalėtojai Dainius Mačiulis ir Ramunė Arlauskienė.

„Vilnius Challenge“ – pirmos urbanistinės multisporto varžybos Lietuvoje. Pirmą kartą Vilniuje 2009 metais vykusios varžybos sutraukė 250 dalyvių, kurie išbandė jėgas 20 km ir 60 km trasose. Pernai renginys sulaukė daugiau nei 1300 entuziastų iš 15 pasaulio valstybių. Šiais metais varžybose dalyvavo beveik 1600 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją