Mišriose elito komandose nepavejami buvo Dainius Mačiulis ir Ramunė Arlauskienė, o moterų elito komandoje nugalėjo vienintelė iššūkį priėmusi merginų pora – Justina Lavrenovaitė ir Rita Oksaitė.

„Džiugu, kad šiemet nuo starto linijos pajudėjo keliais šimtais daugiau dalyvių nei pernai – mintis, kad vienose varžybose teks susidoroti su skirtingomis sporto šakomis vis dar gąsdina aktyvios gyvensenos entuziastus“, - teigė „Vilnius Challenge“ varžybų organizatorius Linas Keina ir džiaugiasi, kad naujoje, pradedančiųjų trasoje jėgas išbandė ir su multisporto kultūra susipažino beveik 10 proc. visų varžybų dalyvių.

Net 80 proc. dalyvių pritraukusioje mėgėjų trasoje stipriausi vyrai buvo Andrejus Dolgovas ir Jonas Vytautas Gvildys. Mišrioje grupėje nugalėjo Tadas Kazlauskas ir Raimonda Kirpliukaitė, o pajėgiausios merginos buvo – Vida Bumelytė ir Indrė Valaitė. Visi mėgėjų trasos dalyviai varžybose įveikė 35 kilometrų trasą.

Stipriausi pradedančiųjų trasos dalyviai – Alvydas Eizintas, Robertas Raišys, Andrius Cicėnas, Miglė Mačionytė, Evelina Ščefanavičiūtė ir Daiva Stankutė.

Stipriausiai elito trasos vyrų komandai atiteko kelialapis į „360˚“ varžybas Lenkijoje, o mėgėjų trasos lyderiai pasidalino keliones į „Hercules Trophy“ varžybas Belgijoje.

„Vilnius Challenge“ – pirmos urbanistinės multisporto varžybos Lietuvoje. Dalyviai, varžydamiesi elito, mėgėjų ir pradedančiųjų trasose, įveikia bėgimo, orientavimosi, plaukimo, važiavimo dviračiais ir riedučiais, alpinistines rungtis, įvairias užduotis bei galvosūkius. Pirmą kartą varžybos vyko 2009 metais ir sulaukė 250 dalyvių. Per penkerius metus dalyvių skaičius šiose varžybose išaugo 4 kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją