„Keli šimtai dviratininkų jau trečią kartą rinksis išbandyti mūsų parengtos trasos. Tai bus išties įdomi, raižyta ir techniška trasa, tačiau įveikiama visiems norintiems. Norėčiau užbėgti už akių ir pasakyti, kad tai nėra tik sportininkams organizuojamas renginys. Trasą įveikti gali visi, o sportininkai, savaime suprantama, siekia joje užtrukti mažiau nei konkurentai,“ – teigė varžybų organizatorius Julius Kvietkauskas.

Jo teigimu, šiose varžybose netrūks sportinio pykčio ir siekio aplenkti varžovą bei iškovoti titulą.

Sporto grupėje išlieka bene didžiausia intriga, nes 1-ą (2000 tšk.) ir 2-ą (1970 tšk.) dviratininkus skiria vos 30 taškų, o tai yra apie 2 minučių skirtumas. Sporto grupės VS-18 lyderis Edgaras Kovaliovas iš „Top Team-Dviratis Tau“ komandos teigia, kad specialiai šioms varžyboms nesiruošia.

„Tai dar vienos sezono varžybos, kurias stengsiuosi laimėti. Kiekvieną kartą startuoji galvodamas apie maksimalų rezultatą. Lygiai su tokiu pačiu nusiteikimu startuosiu ir šiose varžybose“, – mintimis dalinosi E. Kovaliovas.

Jam įkandin rikiuojasi „SP-Umarai“ komandos atstovas Justas Klimavičius taip pat pernelyg nesiruošia šiam startui.

„Tai kalnų dviračių varžybos, tad prieš jas šiek tiek daugiau važiuoju kalnų dviračiu, o kažkokio išskirtinio pasiruošimo šioms varžyboms nėra. Žinoma, kad sieksiu aplenkti Edgarą ir išplėšti pergalę bendroje įskaitoje, bet viskas pasimatys varžybų metu. Daug kas priklauso nuo to, kokia bus savijauta ir kaip laikys technika,“ – svarstė J. Klimavičius.

Nuo šių dviejų sportininkų taip pat labai nedideliu atstumu atsilieka ir „Velomanija–Niskama“ atstovas Andrejus Dolgovas. Šie trys sportininkai yra pagrindiniai pretendentai į nugalėtojo titulą.

Komandų įskaitoje pirmąją vietą po dviejų etapų užima „Swedbank goes XC“ komanda, kurią trečiame etape bandys aplenkti „6-a komanda“. Trečią vietą užimta komandos „Fima“ nariai.

Varžybų programa:
• Atvykimas ir registracija varžybų dieną – 08.30-11.30 val.
• Pagrindinis startas: 12.30 val.
• Finišas: 14.00 (pirmo rato) 15.20 val. (dviejų ratų)
• Apdovanojimai: 16.30 val.

Vilniaus MTB turo renginiais siekiama populiarinti dviračių sportą ir važinėjimą dviračiu visiems, skatinti sportininkus ir mėgėjus užsiimti dviračių sportu, skatinti dviračio, kaip ekologiškos transporto priemonės naudojimą, plėtoti kūno kultūros, sveiko gyvenimo būdo ir dviračių sporto masiškumą, propaguoti aktyvų laisvalaikio praleidimą, pristatyti Vilniaus miestą, kaip draugišką dviračių sportui miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją