Su „Bellator MMA“ organizacija praėjusiais metais ilgalaikę sutartį pasirašęs F. Jemeljanenka debiutuoti turėjo 2017 metų metų vasario 18-ą dieną, tačiau jo varžovui M. Mitrione'ui kautis neleido medikai. Likus vos kelioms valandoms iki dvikovos amerikiečio organizme aptikti akmenys inkstuose.

Organizacija nusprendė nerizikuoti ir nukėlė dvikovą, kad M. Mitrione'as galėtų visiškai pasveikti.

Anksčiau amerikietišką futbolą žaidęs ruso oponentas kalbėjo, kad jam garbė stoti akistaton narve su tokiu tituluotu kovotoju. Skirtingai nei įprasta prieš kovą, sportininkai neįžeidinėjo vienas kito ir negąsdino „ketinimais sunaikinti“.

Fedor Emelianenko and Matt Mitrione have a final staredown before their heavyweight showdown at #BellatorNYC. Picks? https://t.co/IBvAEHUZ5Q pic.twitter.com/RcFvc1PBwK
— MMAFighting.com (@MMAFighting) June 23, 2017

F. Jemeljanenka akivaizdžiai labiau patyręs kovotojas. Ruso sąskaitoje 36 pergalės ir 4 pralaimėjimai. Jis yra aštuonis kartus čempionas pagal trijų organizacijų versijas, o kovotojo serija be pralaimėjimų tęsiasi jau dešimtmetį.

M. Mitrione'as iškovojo per karjerą 11 pergalių ir patyrė 5 pralaimėjimus. 10 savo pergalių amerikietis laimėjo anksčiau laiko. F. Jemeljanenka 11 kartų triumfavo nokautuodamas savo varžovus, 16 kartų jis pergale džiaugėsi privertęs varžovus pasiduoti.

Po pertraukos į sportą grįžęs F. Jemeljanenka iškovojo dvi pergales, tačiau paskutinė dvikova su brazilu Fabio Maldonado nebuvo lengva. Rusas laimėjo taškais ir aiškios persvaros neturėjo. Dviem metais jaunesnis M. Mitrone'as savo dvi pastarąsias kovas laimėjo anksčiau laiko. Prieš tai dukart pralaimėjo. Amerikietis už savo būsimą varžovą yra ir sunkesnis, ir aukštesnis.

M. Mitrione'as kovos menais susidomėjo atsitiktinai. Iki tol jis žaidė amerikietišką futbolą ir apie nieką kitą negalvojo. Tiesa, vaikystėje amerikietis lankė karatė treniruotes, tad supratimą apie kovos menus turėjo.

Kartą jis pateko į salę ir sutiko pabūti sparingo partneriu ringe. Vėliau jis įsisuko į populiarų televizijos šou ir atsidūrė UFC ringe. Ten jam sekėsi įvairiai – buvo ir sunkių pralaimėjimų. Palikęs UFC organizaciją M. Mitrione'as ėmė sėkmingai kopti karjeros laiptais į viršų. F. Jemeljanenka pradėjo nuo kovinio sambo treniruočių, tačiau išmoko ir gerai smūgiuoti.

„MMA Belator“ numatyta akistata tarp ruso Fiodoro Jemeljanenkos ir amerikiečio Matto Mitrione buvo atšaukta.

„Turiu gerą smūgį, kurį su meile brandinu F. Jemeljanenkai. Nokautuosiu jį, o kokiame raunde, visiškai neturi reikšmės, – prieš dvikovą kalbėjo M. Mitrione'as. – Kova bus kieta, stengsiuosi parodyti varžovui amerikietiškų raumenų jėgą“.

Amerikietis tvirtino, kad peržiūrėjo daugybę ruso kovų ir pripažino, kad F. Jemeljanenka prarado greitį, tačiau vis dar labai stiprus ir pavojingas.

„Parodysime žiūrovams puikią kovą. Fiodoras – didis sportininkas, man garbė stoti prieš jį narve. Jei laimėsiu, ši pergalė bus didžiausia mano gyvenime. Padarysiu viską, kad turėčiau ką papasakoti savo vaikams“, – sakė jis.

„Svarbiausia – pasiekti teigiamą rezultatą. Be abejo, norėtųsi debiutuoti „Bellator“ su gražia pergale nokautu, – kalbėjo F. Jemeljanenka. – Žinau, kad JAV yra daug mano gerbėjų, pasistengsiu juos pradžiuginti. Daug sirgalių žiūrės dvikovą ir Rusijoje, sieksiu neapvilti ir jų lūkesčių“.

Rusas pripažino, kad M. Mitrione'as – stiprus, patyręs kovotojas, su kuriuo bus įdomu ir sunku grumtis.

„Jis puikiai smūgiuoja. Neabejoju, kad Mattas mėgins primesti man savo kovos tempą ir stilių. Tačiau neleisiu jam to daryti. Jis nori mane nokautuoti? Atsakysiu jam į tai ringe“, – sakė F. Jemeljanenka.

Specialistų ir lažybų kontorų nuomone, dvikovos favoritu laikomas M. Mitrione'as. Turnyre „Bellator 180“ Niujorke numatyta iš viso 14 kovų.

Be F. Jemeljanenkos ir M. Mitrione'o pagrindine vakaro dvikova taip pat laikoma akistata tarp Chaelo Sonneno ir Wanderlei Silvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)